Una UESC alleugerida agafa aire amb una victòria davant el Cantaires Tortosa

Els vermell-i-negres fan del pav 1 un fortí amb la tercera victòria consecutiva com a locals davant un rival directe de la part baixa de la taula

La Unió Esportiva Sant Cugat es desfà (72-51) d'un rival directe de la part baixa de la taula, el Cantaires Tortosa, a la 20a jornada del grup 2 de Copa Catalunya de bàsquet. L'equip vermell-i-negre ha anat de menys a més després d'un inici encarcarat i poc vistós per dominar amb solvència els dos últims quarts. Els homes de Marc Solanes són quarts per la cua amb set victòries, tres de les quals s'han aconseguit de manera consecutiva com a local i el repte de l'equip ara és guanyar a domicili si vol fugir del de les places de descens.

La UESC i el Cantaires es veien les cares en el duel de les necessitats de la jornada amb molt en joc. Els dos conjunts han sortit a la pista conscients de la urgència del seu equip, fet que ha provocat un inici gris en què cap ha imposat un domini clar, més pendents d'evitar un pas en fals. El desencert de cara a cistella ha estat el gran protagonista d'una primera meitat marcada pel joc travat entre dos equips incòmodes i un punt maldestres.

Si bé cap dels dos equips ha demostrat ser superior al rival, la UESC ha liderat el marcador i ha tret el cap a la recta final del segon quart. Els santcugatencs han recuperat l'espurna amb el pas dels minuts i s'ha arribat al descans amb un ajustat 33 a 28 quan l'equip mostrava símptomes evidents de millora.

La UESC ha seguit empenyent a la represa per esborrar el Cantaires de la pista. Els homes de Marc Solanes, famèlics i amb l'ambició renovada, han avançat a ritme de cistella, s'han alliberat i han practicat un bon bàsquet amb diferents recursos ofensius i un alt nivell d'intensitat en defensa.

El Tortosa, d'altra banda, ha estat incapaç d'aturar la tempesta vermell-i-negre i ha vist amb impotència com el rival s'allunyava en el marcador. Finalment la balança ha caigut per banda santcugatenca amb un contundent 72 a 51, resultat que eixuga l'average de la primera volta en què els santcugatencs van perdre.

La setmana que ve la UESC té un altre repte davant el Círcol Cotonifici Badalona, rival de la part baixa de la classificació.