Fundesplai ja està al capdavant de l'OMET de Sant Cugat

El nou contracte inclou millores com un servei d'assessorament a les entitats, més oferta per als joves i activitats més inclusives

L'oficina de l'OMET / Foto: Cugat Mèdia

Altres

Publicat el 12/des/24 per Sara Bella

La Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) està al capdavant de l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET) des de l'1 de desembre, després d'haver estat 24 anys en mans de Teampartners. Una de les principals novetats és el canvi en el model de gestió. Així, de ser un servei externalitzat en una empresa privada passa a esdevenir un servei integrat a l'Ajuntament. El nou contracte inclou millores com un servei d'assessorament a les entitats, més oferta per als joves i activitats més inclusives. El contracte té una durada de dos anys, prorrogables a dos anys més, i un pressupost d'1'2 milions d'euros anuals.


Tal com ha explicat la regidora d'Esports, Núria Escamilla, en una roda de premsa aquest dijous, el nou contracte incorpora més novetats:

  • Implementació d'un servei d'assessorament als clubs i entitats esportives per acompanyar-los en la gestió dels tràmits administratius.
  • Organització de sis jornades esportives a l'aire lliure als diferents barris per a totes les edats.
  • Instauració d'un servei de préstec de material esportiu recreatiu.
  • Formació per al personal tècnic.
  • Col·laboració amb el servei de prescripció d'activitat física al CAP del Turó de Can Mates per lluitar contra el sedentarisme.
  • Cobrament de les activitats a través de l'Organisme de Gestió Triburària de la Diputació, i no a través de l'empresa adjudicatària com fins ara.


  • La cap del Servei d'Esports Marisa Santamaria i la regidora Núria Escamilla / Foto: Ajuntament



    L'OMET també es compromet a ampliar el nombre de persones participants a través de més difusió a les xarxes i el web; millorar el manteniment d'instal·lacions a l'aire lliure; programar activitats transversals per arribar al jovent i fer enquestes periòdiques per valorar el grau de coneixement de l'oficina i la qualitat dels programes.

    Els nous gestors tindran especial sensibilitat amb el col·lectiu de persones amb necessitats especials adaptant algunes propostes per fer-les més inclusives i incrementant el personal tècnic de suport i acompanyament dels usuaris de totes les edats.

    L'OMET, en xifres

    L'OMET va néixer fa més de 30 anys i depèn de l'Àrea d'Esports. S'encarrega de gestionar els serveis i els programes esportius municipals (esport escolar, activitat física per a adults i gent gran, activitats de lleure en períodes de vacances, esdeveniments esportius puntuals i suport a clubs i entitats). Compta amb més de 150 treballadors en plantilla, que està previst que segueixin malgrat el canvi d'empresa adjudicatària.

    Més de 6.000 persones han participat en els programes de l'OMET durant la temporada 2023-2024. D'aquestes, 4.699 criatures han gaudit de l'esport escolar i del campus; 490 persones han aprofitat el programa d'activititat física per a gent gran, i 927 han participat en les activitats per a adults.

    Un concurs polèmic

    Fundesplai va guanyar el concurs de la gestió de l'OMET el juny, agafant el relleu de Teampartners, que havia gestionat l'oficina des de feia 24 anys. En el concurs, Fundesplai va sumar 98,47 punts i, Teampartners, 90.

    Teampartners va impugnar el concurs, al·legant que no se'ls havia puntuat correctament l'impacte a les xarxes i el projecte de roba per al monitoratge. A l'octubre, el Tribunal Català de Contractes va desestimar el recurs de Teampartners.


    DECLARACIONS

    Núria Escamilla

    Abans, els diners de les famílies s'ingressaven a través de l'empresa contractada. Doncs ara, s'ingressaran a través de l'Ajuntament directament. I després serà l'empresa qui facturarà el servei prestat amb caràcter mensual

    Your browser doesn’t support HTML5 audio