Els quatre esportistes olímpics que han portat Sant Cugat a París

Repassem la participació als Jocs de Paula Ramírez, Jaël Bestué, Bruno Font i Júlia Strappato


  • Comparteix:

Bruno Font, Jaël Bestué, Júlia Strappato i Paula Ramírez, els quatre representants de Sant Cugat als Jocs de París / Foto: Cugat Mèdia

Bruno Font, Jaël Bestué, Júlia Strappato i Paula Ramírez, els quatre representants de Sant Cugat als Jocs de París / Foto: Cugat Mèdia

Els santcugatencs als Jocs de París han pogut plasmar el seu millor nivell esportiu. Una medalla de bronze, obtinguda per Paula Ramírez en natació artística i una quarta plaça de l'hoquei herba masculí, on ha jugat Bruno Font, destaquen d'entre les actuacions dels representants olímpics de la ciutat. Per la seva banda, Jaël Bestué ha aconseguit les millors marques possibles, fent un paper destacat, però sense accedir a la final d'ambdues disciplines. La jugadora del Junior, Júlia Strappato es va quedar a quarts de final amb la selecció espanyola d'hoquei herba femenina.

Els Jocs Olímpics 2024 han arribat a la recta final i la representació de Sant Cugat per part dels quatre esportistes que han competit a les seves respectives disciplines a la gran cita esportiva celebrada a París, ha estat la següent.

Paula Ramírez es penja la medalla de bronze als Jocs Olímpics de París


Paula Ramírez tenia com a objectiu lluitar la medalla. Entre les rivals candidates, cada vegada més i millors, la selecció espanyola de natació artística ha demostrat molt talent, i l'ha aconseguit. Després de tres exercicis molt complets, el més fort el de la rutina tècnica, i d'un treball meticulós al CAR de Sant Cugat, Ramírez aconsegueix la medalla de bronze als seus segons Jocs, quedant per darrere de la Xina i dels Estats Units.

La medallista santcugatenca, qui encara manté "el record molt viu" de la consecució del bronze olímpic, ha considerat a Cugat Mèdia que ha sigut el més important i hem après moltes coses". Una emocionada Paula Ramírez és conscient que "ha sigut molt dur", però finalment "hem aconseguit complir el somni de guanyar una medalla olímpica".

Bruno Font, per poc medallista olímpic, acaba lesionat els seus primers Jocs


La cara i la creu per Bruno Font, el jove jugador santcugatenc del Junior, que ha debutat en uns Jocs Olímpics amb la selecció espanyola d'hoquei herba. Els resultats han sigut millors dels esperats. La selecció va aconseguir classificar-se pels quarts de final, però en quarta posició després de perdre el darrer partit de fase de grups contra els Països Baixos. Això els va fer enfrontar amb la vigent campiona olímpica, Bèlgica. Van donar la campanada, guanyant per 2 a 3 i accedint a semifinals.

A compte personal, Font, que havia disputat bons minuts a tots els partits previs, va tenir un contratemps: una lesió muscular no l'ha deixat acabar de jugar el campionat. Finalment, la selecció espanyola s'ha quedat prop de la medalla de bronze, en ser derrotat a l'Índia. Així, Bruno Font amb 19 anys, s'ha acomiadat dels Jocs de París sense poder disputar els partits de la fase final.

Uns Jocs complicats, però molt dignes per a Jaël Bestué


L'atleta santcugatenca, Jaël Bestué, va lluitar fins al final l'accés a semifinals dels 200 metres llisos, però no ho va aconseguir a la primera ronda. Tot i obtenir la millor marca espanyola en aquesta categoria, 23,17 segons, no va servir-li per classificar-se. La lluita en les disciplines atlètiques no cessa mai. Per això, Bestué va tenir l'oportunitat de la repesca, on va quedar segona de la seva sèrie, però amb un temps que no li valia tampoc.

Pel que fa als 4x100 en relleus, la segona disciplina a la qual participava, l'equip de Bestué va fer història. En primer lloc, per ser la primera vegada que la selecció espanyola competia en aquesta disciplina, i després de fer la marca de la temporada (42,77 segons). Un temps que no ha estat vàlid per accedir a la final dels 4x100, en la qual s'han classificat la Gran Bretanya, França i Jamaica.

Júlia Strappato participa activament a la classificació de l'equip d'hoquei herba, que arriba fins a quarts de final


La jugadora del Junior d'hoquei herba, Júlia Strappato ha complert un somni. Ha debutat en uns Jocs Olímpics, van passar de fase de grups amb la selecció espanyola, sumant dues victòries, dues derrotes i un empat. Amb 7 punts es van encreuar amb Bèlgica, segona del grup A. El combinat espanyol va perdre a quarts de final i es va quedar sense opcions de sumar cap medalla. Tot i això, la competició de les "Red Sticks" ha estat molt bona i amb participació de Strappato a tots els partits disputats.







Paula Ramírez

Tinc el record molt viu, no n'acabo de ser conscient que som medallistes olímpiques. L'últim dia va ser espectacular, amb tot l'equip ja es notava les vibres guanyadores.

Paula Ramírez

Hem viscut el tocar de peus a terra, anar escalant posicions i fins que hem aconseguit la medalla han passat molts anys. Tot el que hem viscugt i hem arribat a complir el somni de guanyar una medalla olímpica. Crec que el viatge ha sigut molt important, hem après moltes coses. És molt emocionant el camí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.