Els socis del CE Valldoreix bloquegen l'assemblea ordinària i demanen avançar les eleccions

El president Pradell explica a Cugat Mèdia que la junta directiva està reflexionant quina és la millor via per poder "reparar el benestar social"

Imatge d'arxiu del president del CE Valldoreix, Joan Carles Pradell / Foto: Cugat Mèdia

Altres

Publicat avui, a les 11:23 per Marc Lladó / Albert Solé

El CE Valldoreix es troba en una situació de bloqueig actualment. La junta directiva no va poder aprovar bona part dels punts que duia a l'assemblea extraordinària, com el pressupost de 2024, perquè un 75% dels socis presents hi van votar en contra, motivats per la plataforma contrària al president actual, Joan Carles Pradell. Aquesta plataforma l'acusa d'utilitzar fons econòmics del club per finalitats personals, i d'aquí parteix tota la crispació al club.

Aquests socis demanen la seva dimissió per "honradesa democràtica" i que es convoquin unes noves eleccions. El president assegura a Cugat Mèdia, però, que el club està sanejat, però admet que el "benestar social" entre socis i junta directiva "cal millorar-lo". En aquest sentit, no descarta cap sortida per aconseguir pacificar el CE Valldoreix, inclosa la dimissió.

La darrera Assemblea del club

Xavier Nicolás, censor de comptes del club i representant de la plataforma de socis; i José Antonio Lorente, un altre dels 13 socis sancionats, han explicat com va anar l'assemblea de diumenge. Hi van participar 154 socis, bona part crítics amb la gestió de Pradell, i per això molts dels punts de l'ordre del dia es van tombar.

Més d'un centenar de socis van votar contra les actes de les polèmiques assemblees anteriors: la del 30 d'abril del 2023, quan es van posar sobre la taula les irregularitats econòmiques; ni la del passat 3 de març, quan els socis volien afegir punts del dia i no els ho van permetre, i es van produir els fets que van provocar les 13 sancions.

La junta directiva tampoc va poder aprovar el pressupost de 2024 (114 vots en contra i 40 a favor), i només es van aprovar les quotes de socis d'aquest any.

Pradell defensa els comptes

Un altre punt que s'hauria d'haver portat a votació, però la junta va decidir no fer-ho són els comptes de 2023. El president del Club Esportiu Valldoreix, ha destacat que "els resultats econòmics del 2023 són els més bons de la història del club", i han tancat amb ingressos superiors al milió d'euros.

Tot i això, en l'assemblea del diumenge no es van posar a votació aquests comptes, segons el president, perquè han de tenir aprovació d'una auditoria externa i dos informes de socis que actuen com a censors. Pradell explica que no tenien aquests informes perquè no van poder fer la reassignació dels censors, que estava prevista fer-la a l'assemblea del 3 març, la qual no es va poder desenvolupar pels fets que van provocar la sanció els 13 socis." És per això que els membres de la junta van mirar de ser curosos i no sotmetre els comptes a votació fins a tenir els informes d'aquests censors", ha assegurat.

Xavier Nicolás lamenta aquesta decisió "quan és obligat votar els comptes" a les assemblees ordinàries." Nicolás no es creu la justificació de la falta de l'informe dels censors: "L'any passat em va dir que no feia falta fer l'informe de censor, que n'hi havia prou amb el de l'auditoria externa".

Què demanen els socis de la plataforma?

Per possibilitar una reversió de la situació actual, aquests dos socis avancen que presentaran signatures per convocar a una assemblea extraordinària, alhora que exigeixen la convocatòria d'unes eleccions "immediates". El censor afirma que demanaren l'avançament electoral si Pradell i la resta de la junta no dimiteixen "per honradesa democràtica".

Pradell dimitirà?

El president del CE Valldoreix des de fa 16 anys afirma que buscarà trobar un equilibri, obrint una reflexió sobre quines són les vies necessàries per "recuperar la pau social al club". Preguntat per quina seria la millor, reitera que "totes les vies són possibles, sempre amb l'objectiu de posar el club per damunt de qualsevol persona". "Quan presentes uns resultats econòmics brillants i et preocupa el benestar social, has de valorar totes les vies per restablir un benestar social. La dimissió no se m'ha plantejat, però sempre és una via possible", ha conclòs.








DECLARACIONS

Xavier Nicolàs

Van explicar els comptes del 2023 i el president no va voler sotmetre a votació l'aprovació dels comptes, alegant que no tenia informe dels censors. És obligat votar-los. Recordo, a més, que l'any passat em va dir que l'informe de censor no feia falta que el fes i que amb l'informe d'auditoria externa en tenia suficient.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Xavier Nicolàs

L'únic que volem és que se solucioni la situació, que se celebrin eleccions i que no es deteriori més l'ambient social. La majoria no el vol, tothom demana eleccions, quan representes un club de manera gratuïta. Jo crec que això hauria de durar un minut, però quan a una assamblea general t'ho rebutgen tot, només queda la dimissió per honradesa democràtica

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Carles Pradell

El que la junta ha de fer és valorar que per complir l'objectiu del benestar social, pugui fer aquelles accions que beneficiin a tothom. Ha de fer tots els anàlisis possibles per revertir aquesta part

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Joan Carles Pradell

La dimissió no se m'ha plantegat. És sempre una via, la dimissió. Sempre existeix. No sabem quina és la millor opció que garantitzi aquest objectiu (benestar social). Per tant, pot estar sobre la taula aquesta via, com moltes d'altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio