Teampartners estudia impugnar el concurs de l'OMET guanyat per PAIDOS-Fundesplai

L'empresa que ha gestionat el servei durant els darrers 20 anys anuncia que estudia emprendre mesures legals contra la puntuació

Imatge de la festa de cloenda dels jocs escolars que organitza l'OMET d'aquesta temporada / Foto: Ajuntament

Altres

Publicat el 5/juny per Joan Garcia

Teampartners, l'empresa que ha gestionat l'OMET (Oficina Municipal d'Esport per a Tothom) els darrers 20 anys, ha anunciat a Cugat Mèdia que estudia la possibilitat d'impugnar el concurs guanyat per PAIDOS-Fundesplai. PAIDOS-Fundespla ha sumat 98,47 punts i Teampartners, 90. L'empresa considera que hi ha dos criteris de puntuació al concurs (impactes a xarxes socials i projecte de roba per a monitoratge) que no els hi han puntuat de manera correcta, i que s'han fet amb uns criteris molt 'subjectius'. Teampartners té 15 dies hàbils per presentar el recurs i, si el jutge l'admet a tràmit, serien ells qui gestionarien l'OMET fins a la sentència definitiva. El guanyador d'aquest concurs gestionarà l'OMET durant dos anys fixos i dos més prorrogables.


Què és l'OMET?

L'OMET és l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom. Aquesta oficina depèn de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament i va néixer fa més de 30 anys. S'encarrega de planificar i oferir activitats físiques per joves, adults i gent gran. A més gestiona i coordina tot l'esport escolar de la ciutat. 150 treballadors integren aquest servei. El Cros Ciutat de Sant Cugat és una de les activitats més multitudinàries que es disputen a Sant Cugat sota l'organització de l'OMET.
Teampartners gestiona l'OMET des de l'any 2000. L'últim concurs guanyat per aquesta empresa va ser el de 2015 i des del 2020 fins a la data s'ha anat prorrogant la gestió.

De què es queixa Teampartners?

La puntuació màxima possible al concurs era de 100 punts, dividits en oferta econòmica (màxim 40 punts) i criteris d'adjudicació automàtics (fins a 60 punts). Teampartners, en cas d'impugnació, vol al·legar:
  • Que en l'apartat de xarxes socials, on es valora fins a un màxim de 12 punts, no s'ha validat i contrastat la viabilitat i realitat dels impactes. En aquest apartat Teampartners ha sumat 8 punts i PAIDOS-Fundesplai, 12. PAIDOS-Fundesplai es comprometia a fer 110 impactes setmanals a Instagram i Facebook, en època de major impacte, i 60, de menor impacte. Pel que fa a les publicacions de Twitter -actual X-, en època de major impacte farien 110 posts, i en menor impacte, 60. Teampartners es comprometia a fer 40 insercions setmanals a Instagram i Facebook en major impacte, i 22 en menor. Pel que fa a X, 55 en major impacte, i 34, en menor.
  • L'altre apartat que Teampartners vol al·legar és el projecte destinat a la roba que utilitza el monitoratge (tallatge i patrons) de l'OMET i que s'havia de redactar amb una extensió màxima de 25 pàgines, i on s'aconseguia una puntuació màxima de 5 punts. Teampartners ha perdut els 5 punts per entregar un document de 27 pàgines, incloent-hi portada i sumari. Segons Teampartners, la portada i el sumari no se sumen en aquest tipus de concursos.


  • Si impugnen, què pot succeir?

    Primer el jutge ha d'admetre a tràmit les al·legacions. A partir d'aquí, el jutge pot decidir que el guanyador és Teampartners (per no haver estat puntuat en els dos criteris que esmenta a les al·legacions); tornar a convocar el concurs; o donar validesa al concurs i que PAIDOS-Fundesplai sigui el nou gestor. Els 150 treballadors que actualment integren l'OMET continuaran als seus llocs de feina, sigui amb Teamparners o amb la nova gestora, PAIDOS-Fundesplai, qui hauria de subrogar-los.