La taula rodona
A l'equador de la gala, igual que vam fer l'any passat amb l'esport femení, quatre esportistes amb diversitat funcional, dos en actiu i dos retirats, han debatut sobre l'esport inclusiu. Dani Nafría ha destacat que les persones amb alguna discapacitat només volen fer esport, no necessàriament competir, igual que el 90% de la població que fa esport de manera amateur.Nafría també ha posat en valor el paper dels pares dels esportistes amb diversitat funcional, i en especial els seus: "Jo he pogut fer el que he fet perquè els meus pares no van tenir por que jo caigués per terra i trenqués les pròtesis; a vegades volem protegir massa els fills, però deixar-los fer i que caiguin".
En aquest sentit, Carla Marquès ha explicat que "estem acostumats a trobar solucions a tots els obstacles que ens estem trobant", a la qual cosa Núria Marquès ha afegit que "quan diuen que no podem fer una cosa, és un repte per nosaltres".
Aquests tres esportistes ja eren persones amb diversitat funcional de naixement, o de ben petits, en canvi, Isidre Esteve va quedar en cadira de rodes ja d'adult, i a més en el punt més àlgid de la seva carrera professional com a pilot de motos de ral·li. "Ningú està preparat per això i va ser molt dur, però de seguida em vaig refer i li vam posar dues rodes a la moto, que és un cotxe, per seguir corrent i competint", ha comentat Esteve sobre el seu esperit de superació i el de bona part de les persones amb alguna discapacitat.
Árboles Amarillos
Just després de la taula rodona ha sigut el torn de l'actuació d'un grup de música molt especial, Árboles Amarillos, que ha tingut l'honor de debutar a l'escenari principal del Teatre Auditori gràcies a Cugat Mèdia. El grup format per usuaris del Taller Jeroni de Moragues ha interpretat el 'Get Lucky' de Daft Punk i 'Ni tú ni nadie' d'Alaska i Dinarama que han arrancat una sonora ovació de la platea del teatre. Ells també han sigut els encarregats de cloure la gala amb una última cançó, aquesta un tema propi, anomenada 'Pas per tu'.Campuzano
Un dels convidats de la gala, i que ha entregat el premi a l'esport inclusiu, ha sigut el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, que després de copsar de primera mà la vitalitat de la ciutat amb l'esport per a persones amb discapacitat ha proposat que Sant Cugat es converteixi en la capital de l'esport inclusiu i adaptat de Catalunya i que pugui servir d'inspiració i mirall per a altres ciutats i clubs.Carles Campuzano
Hem de posar en valor tot el que s'està fent a Sant Cugat i ser insipadors d'altres ciutats i altres clubs, l'esport adaptat moltes vegades viu segregat dels clubs, i hem d'aconseguir que l'incoporin amb l'ajuda adequada. La gala ha sigut molt inspiradora.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.