El Cros celebra un quart de segle obrint els braços a continuar creixent

La cita esportiva ja aplega 3.000 inscrits per aquesta edició


  • Comparteix:

Imatge de la presentació del Cros / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge de la presentació del Cros / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

El Cros de Sant Cugat celebra enguany la 25a edició i ho fa amb novetats. La cita esportiva tindrà lloc el 12 de novembre al Parc de la Pollancreda i s'obre als més petits, a nous participants amb necessitats especials i a la cultura popular. Així, la cursa incorpora enguany el Mini-Cros per a infants de dos a cinc anys, s'adapta a persones amb trastorns de l'espectre autista (TEA) i celebra el quart de segle amb els Bastoners i els Caparrots, que estaran presents durant la jornada. 25 anys d'un dels esdeveniments més multitudinaris de la ciutat, que ja compta amb 3.000 inscrits.

Les inscripcions estan obertes fins al 7 de novembre i es poden formalitzar a través de la web de l'OMET.

Es tracta d'una edició especial per celebrar els 25 anys de la iniciativa, que organitza l'Ajuntament a través de l'OMET amb la col·laboració de de la Diputació de Barcelona, el Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, la secció d'atletisme del Club Muntanyenc, la Unió Ciclista Sant Cugat i alumnes voluntaris dels centres educatius de secundària de Sant Cugat i el patrocini de l'Hospital Universitari General de Catalunya Quirón Salud, d'Ametller Origen i Expocom.

La cursa

"És una fita molt importat per aquesta ciutat", ha dit l'alcalde, Josep Maria Vallès durant la presentació d'aquest esdeveniment esportiu que arriba al quart de segle i que ho celebra amb novetats.

Enguany, en total es disputaran 18 curses, segons les categories, amb distàncies que van des dels 470 metres fins als 1.800 metres. I és que la cita esportiva es fa encara més inclusiva i afegeix un tram per a infants amb TEA.

A més, ofereix un Mini-Cros no competitiu i adaptat per a infants de 2 a 5 anys. S'ubicarà a la zona de l'avinguda de les Corts Catalanes, no cal inscripció prèvia i estarà actiu entre les 10.30 h i les 13.30 h.

Es poden consultar aquí els horaris i distàncies.

D'aquesta manera, la cursa mira al futur amb la idea de consolidar aquestes novetats i obrir-se a nous col·lectius, però també al passat.

Exposició retrospectiva

Per commemorar l'efemèride, l'Ajuntament ha organitzat una mostra fotogràfica que recull instantànies d'aquests 25 anys de la cita esportiva. La mostra compta amb imatges del fons municipal, així com fotografies aportades per santcugatencs. L'exposició també permetrà visualitzar amb un codi QR el reportatge que Cugat Mèdia, mitjà col·laborador de l'esdeveniment, ha elaborat per recordar aquests 25 anys del Cros.

En les primeres 24 edicions, la cursa ha aplegat més de 69.000 participants. Una xifra que evidencia, com ha recordat un dels seus impulsors, Oswaldo Romero, que Sant Cugat havia de tenir un cros propi. En aquests anys, la cursa ha anat evolucionant i incorporant nous col·lectius fins a convertir-se "en una festa de l'esport" en què l'objectiu és que els infants acabin satisfets.

Cursa solidària

Tot i que les inscripcions són gratuïtes, la cursa popular -la d'adults- compta amb una inscripció de tres euros que va destinada a una entitat solidària. Enguany, serà l'Associació de Grups d'Ajuda Mútua per a la Superació de l'Ansietat i Depressió, Assadega'm.

Afectacions en la mobilitat

Les afectacions al trànsit rodat s'iniciaran a les 21 h de l'11 de novembre i s'allargaran fins a les 17 h del 12 de novembre.

Talls de carrers des de les 7 h i fins a la finalització de les proves, aproximadament a les 15.30 h
  • Avinguda de Puig i Cadafalch des del carrer de Domènech i Montaner (direcció a l'avinguda de les Corts Catalanes)
  • Avinguda de les Corts Catalanes (entre la rotonda de Can Calders i el carrer de Pau Casals)
  • Avinguda del Pla del Vinyet entre Domènech i Montaner i la plaça del Rotary


  • Es permetrà l'accés al veïnat que hagi d'accedir o sortir del seu aparcament. L'accés a la Hípica Can Calders i a les pistes de petanca, serà únicament des de la rotonda Can Calders.

    Restriccions d'aparcament des de dissabte 11 de novembre a les 21h fins diumenge 12 de novembre a les 17 h
  • Avinguda de Josep Puig i Cadafalch, prohibit estacionar des del carrer de Domènech i Montaner fins a l'avinguda de les Corts Catalanes
  • Avinguda de les Corts Catalanes, prohibit estacionar entre el Camí de Can Calders i l'avinguda de Josep Puig i Cadafalch


  • Altres dates

    De cara a la competició, s'ha organitzat una activitat prèvia d'entrenament que tindrà lloc el 3 de novembre a les 16.30 h al Parc de la Pollancreda, a la cruïlla de l'avinguda de les Corts Catalanes amb el carrer de Puig i Cadafalch.

    L'entrega de premis serà divendres 17 de novembre a les 18.30 h a la plaça de Barcelona. Hi haurà classificació total, pero no es lliuraran premis per a les categories prebenjamí i benjamí.


    Núria Escamilla

    Els nens de 2 a cinc anys podran correr també en un circuit per a ells. Incorporem a més la cursa popular amb els Bastoners i els Caparrots. També farem una cursa més inclusiva, amb una cursa especial per a infants amb TEA.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.