La santcugatenca Ariadna Ardèvol, cap a Múrcia per impulsar el tennis taula adaptat espanyol

La palista de 17 anys ha estat becada per la Federació en el marc d'un projecte de promeses paralímpiques


  • Comparteix:

La palista Ariadna Ardèvol rep una beca de la RFETM / Foto: cedida

La palista Ariadna Ardèvol rep una beca de la RFETM / Foto: cedida

La santcugatenca Ariadna Ardèvol ha rebut una beca per fer una estada d'un any al CAR de Múrcia. La jove palista ha estat una de les escollides per la Real Federació Espanyola de Tennis Taula (RFETM) per formar part d'un projecte de joves promeses paralímpiques. La noia, de 17 anys, té una paràlisi espàstica que li impedeix moure's amb normalitat, fet que la fa anar en el seu dia a dia amb cadira de rodes. Tot i això, Ardèvol hi competeix dempeus, en una categoria de tennis taula adaptat.

Com explica el seu pare, Roger Ardèvol, l'Ariadna des de petita ha tingut la voluntat de fer activitats esportives i, formant part de la Federació Catalana d'Esport Adaptat, va començar fent bàsquet en cadira de rodes. Malgrat això, la "fal·lera competitiva" de la jove la va fer anar al CAR de Sant Cugat, de la mà de la Fundació Isidre Esteve, per apropar-se a una pràctica on pogués competir.

En el CAR de Sant Cugat, l'Ariadna Ardèvol va poder conèixer a Jordi Morales, medallista paralímpic en els Jocs d'Atenes, Londres i Tòquio de tennis taula adaptat, qui la va animar a pilotejar amb ella. "Jordi Morales li va obrir a l'afició del tennis taula i la va convidar a formar part del CN Sabadell on ell és entrenador", ha explicat el pare de la palista.

Amb 13 anys va començar a entrenar amb el club sabadellenc i a formar-se en aquest esport que dia a dia l'anava enamorant i motivant més. Davant la pregunta de per què no es van quedar a Sant Cugat per formar part de la secció de tennis taula de la UESC, Roger Ardèvol ha explicat que els equipaments municipals no estan preparats per la pràctica d'esport adaptat i que, per tant, ella no pot accedir amb facilitat a la zona del pav 2 de la Rambla del Celler on es juga.

En la seva etapa formativa, Ariadna Ardèvol ha competit en la categoria 6 de tennis taula adaptat. De l'1 al 5 hi juguen persones que requereixen cadira de rodes, i del 6 al 10 ho fan les persones amb qualsevol classe de discapacitat. Ardèvol, que té mobilitat reduïda, ha hagut de competir amb altres rivals de categoria 7 -perquè hi ha poques persones al país que hi juga a tennis taula adaptat-, fet que l'ha dut a millorar i esprémer-se molt més.

En aquests anys, la santcugatenca ja ha representat a la selecció espanyola, de categories inferiors, en dos torneigs internacionals de tennis taula adaptat, un d'ells a Madrid i l'altre a Platja d'Aro. La selecció catalana no és menys i Ardèvol també n'ha format part per disputar els Campionats d'Espanya Escolar. Tot aquest trajecte li ha permès arribar a rebre aquesta beca que la durà a Múrcia per poder estudiar i entrenar.

La jove palista santcugatenca encara un any d'aprenentatge i competició al complex esportiu de Múrcia on podrà millorar les seves habilitats i destresa sobre la pista. Amb això, el que ja té clar Ardèvol és cap a on mirar, cap a on fixar el seu objectiu: "disputar els Jocs Paralímpics de Los Angeles 2028".



Roger Ardèvol

Llavors, allà, en aquesta sala, hi ha una taula de tennis taula i un dia va entrar Jordi Morales. Va entrar allà i va estar pilotejant i a més li va obrir a l'afició aquesta el tennis taula



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.