Salut, inclusivitat i solidaritat a la 6a Milla Solidària de Valldoreix

L'objectiu principal és aconseguir joguines per als infants hospitalitzats al Parc Taulí de Sabadell i al Vall d'Hebron


  • Comparteix:

Imatge de la presentació de la cursa a la sala de plens de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la presentació de la cursa a la sala de plens de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

La 6a edició de la Milla Solidària de Valldoreix torna el diumenge 18 de desembre amb una barreja d'esport, inclusivitat i solidaritat. L'objectiu de la iniciativa és recollir joguines per als infants hospitalitzats de càncer al Parc Taulí de Sabadell i al Vall d'Hebron. L'organització insta els participants i el veïnat a contribuir a l'esdeveniment portant jocs, que han de ser nous, sense embolicar, de temàtica no bèl·lica ni sexista i que prioritzin els valors educatius i cooperatius. A part del dia de la carrera, les donacions es podran fer des del 5 de desembre fins al 30 del mateix mes a la Casa de la Vila. L'institut Arnau Cadell serà el punt de sortida i arribada de la cursa a més d'acollir totes les activitats de la jornada. Les inscripcions es poden fer en línia al web de la Milla Solidària Valldoreix i presencialment el mateix dia de l'acte.

La carrera estarà dividida en tres categories principals: la Milla Infantil (amb les subcategories Infantil, Aleví, que correran 800 metres, i Pre-Benjamí, Benjamí, i Pares, Mares i Fills, que en faran 400), la Milla Inclusiva i la Milla Open (aquestes dues últimes de 1.609 metres). "Per fomentar l'esperit participatiu, tots els nens rebran una medalla commemorativa", ha explicat el responsable tècnic de l'acte, Oriol Gràcia, a l'acte de presentació, que ha tingut lloc aquest dijous a la sala de plens de l'EMD Valldoreix.

ET POTS INSCRIU-RE EN AQUEST ENLLAÇ

Quant a la recollida de joguines que es farà a l'institut Arnau Cadell, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) serà l'entitat encarregada de repartir-les per Reis. A banda del punt on realitzar les donacions, també s'hi farà una xocolatada i s'instal·larà un castell inflable. La membre de l'associació Marga Pellicer s'ha mostrat agraïda i ha destacat que l'activitat fomenta els "hàbits saludables".

L'atleta Pepe Díaz, qui també hi participarà, ha confessat que està "superorgullós" que comptin amb ell i ha animat la gent a formar-ne part. Durant la intervenció, també ha recalcat que "hi ha el caire competitiu, però sobretot és un tema social, per fer poble, i solidari".

Per la seva banda, el vocal d'Esports de l'EMD, Bernat Gisbert, ha fet èmfasi en la combinació d'esport, salut i solidaritat, ha assegurat que estan "molt contents de continuar fent" la cursa i ha reafirmat que la finalitat és que "les persones que tenen una malaltia tan maleïda com és el càncer puguin sortir de la monotonia i gaudir dels obsequis".

Abans de finalitzar la presentació de l'acte, s'ha recordat la figura de l'Elena Degollada, vocal de l'EMD de Valldoreix i una de les impulsores de la Milla Solidària, que va morir el passat mes d'abril. Bernat Gisbert ha confirmat que se li donarà una placa commemorativa a la seva família el dia que se celebri la cursa.




Bernat Gisbert

Més que una cursa és un tema solidari, és la sisena edició i estem molt contents de continuar-la fent.

Pepe Díaz

Estic superorgullós de què comptin amb mi per un acte tan bonic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.