Fernández Alá: 'Si guanyem portarem la Masia del Barça a Sant Cugat'

La Masia del Barça no vindrà a Sant Cugat, era la innocentada de Cugat Mèdia


  • Comparteix:

La Masia de Can Canyameres al barri de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

La Masia de Can Canyameres al barri de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Fernández Alá ha explicat en exclusiva a Cugat Mèdia una de les seves promeses electorals: Si la seva candidatura guanya i és elegit president, traslladarà la Masia del Barça a la Masia Can Canyameres de Sant Cugat. Assegura que ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de la ciutat, ja que aquesta masia és propietat municipal, perquè si ell guanya el proper 24 de gener firmaran un conveni de cessió al FC Barcelona per 50 anys. Fernández Alá considera que l'edifici de la Masia actual dins la Ciutat Esportiva Joan Gamper a Sant Joan Despí, on viuen els jugadors del planter blaugrana, 'logísticament ha quedat petita' i volen tornar 'a les arrels' i instal·lar-se en una Masia de debò.

Lluís Fernández Alá, és un dels nou precandidats a les eleccions del FC Barcelona que dimecres va començar a recollir les signatures per convertir-se en candidats de manera oficial. Qui vulgui passar el tall, el dia 11 de gener haurà de presentar 2.257 firmes de socis vàlides, cosa que no serà fàcil per les dates en què estem i per les restriccions de la pandèmia. Malgrat tot, un dels dos candidats de Sant Cugat, Lluís Fernández Alá -l'altre és Pere Riera-, està convençut que aconseguirà les signatures, que serà candidat, i a més després guanyarà el 24 de gener les eleccions.

Si tot això passa, Fernández Alá ha explicat a Cugat Mèdia que portarà la Masia del Barça a Sant Cugat: "Sabeu que la Masia actual no està al seu lloc emblemàtic, i nosaltres parlem de tornar a l'ADN, a les arrels, i a més logísticament la masia actual ens ha quedat petita. Per això hem arribat a un acord amb l'ajuntament perquè ens doni una concessió a 50 anys per poder fer servir la Masia de Can Canyameres i instal·lar allà la futura masia del FC Barcelona. Això ja està parlat. Si nosaltres guanyem, la Masia del Barça estarà a la Masia de Can Canyameres".

Els veïns del barri de Volpelleres, on està ubicada la masia, fa temps que reclamen a l'Ajuntament que la rehabiliti, perquè està abandonada des de fa temps, i s'hi faci el Casal de Volpelleres. Sembla ser, però, que el consistori i Fernández Alá ja han arribat a un acord perquè en tingui un ús ben diferent.

Els orígens de Can Canyemeres
La Masia de Can Canyameres està situada a l'Avinguda de Graells número 2, just al costat de la biblioteca Miquel Batllori. Es desconeix el seu origen ni tan sols el perquè del topònim. Alguns estudis la situen entre els segles XVI i XVII. Durant els darrers anys en què va tenir activitat com a masia es va dedicar a la cria de bestiar boví, la llet del qual es venia per les cases de la vila. A principis del segle XX s'hi va construir un edifici annexe que servia de casa d'estiueg dels propietaris: la casa modernista de Can Canyameres.

[La Masia del Barça no vindrà a Sant Cugat, era la innocentada de Cugat Mèdia]


Lluís Fernàndez Alà

"Sabeu que la Masia actual no està al seu lloc emblemàtic, i nosaltres parlem de tornar a l'ADN, a les arrels, i a més logísticament la Masia actual ens ha quedat petita. Per això hem arribat a un acord amb l'Ajuntament perquè ens doni una concessió a 50 anys per poder fer servir la Masia de Can Canyameres i instal·lar allà la futura Masia del FC Barcelona. Això ja està parlat. Si nosaltres guanyem, la Masia del Barça estarà a la Masia de Can Canyameres."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.