Entitats esportives de Sant Cugat s'uneixen per afrontar la crisi del coronavirus

Els clubs i les entitats alerten d'un impacte econòmic i social sense precedents


Temes relacionats

L'Ajuntament anima els clubs esportius a organitzar campus d'estiu, però d'acord amb els requeriments sanitaris (28/abr/20)

La Coordinadora d'Entitats Esportives envia una enquesta a les entitats per conèixer com els ha afectat el coronavirus (25/abr/20)


  • Comparteix:

L'esport santcugatenc mostra la seva preocupació per la crisi del coronavirus / Foto: Localpres

L'esport santcugatenc mostra la seva preocupació per la crisi del coronavirus / Foto: Localpres

Entitats i clubs esportius de Sant Cugat s'han reunit de manera telemàtica per valorar l'impacte de la crisi del coronavirus en l'esport de la ciutat. Un total d'11 clubs i entitats, alguns d'ells sota el paraigua de l'associació SantCugatCreix i la Coordinadora d'Entitats Esportives, han signat un comunicat conjunt en el qual expliquen que volen generar un espai comú per afrontar la situació actual i el futur que vindrà després de la pandèmia. Les entitats alerten d'un impacte econòmic i social sense precedents si l'activitat esportiva no es reprèn, i és per això que reclamen el compromís de l'Ajuntament.

Al comunicat, les entitats expressen la seva preocupació per la disponibilitat de les instal·lacions municipals a causa a les restriccions sanitàries i la seva voluntat de treballar conjuntament amb l'Ajuntament per afavorir el retorn a l'activitat esportiva presencial. En aquest sentit, el president de SantCugatCreix, Mauri Benito, ha explicat que els entrenadors, els jugadors i les famílies comencen a mostrar signes de cansament de l'activitat telemàtica.

Per altra banda, els clubs també mostren la seva preocupació en l'aspecte econòmic. La crisi del coronavirus ha obligat la majoria de clubs a fer ERTO i alguns han deixat de cobrar les quotes mensuals a les famílies. Benito ha explicat que molts espònsors no han confirmat la seva ajuda per a la propera temporada i que per això molts clubs estan en risc.

El president de l'associació ha alertat de la possibilitat que els clubs es quedin sense entrenadors si no els poden pagar i que això els afecti greument. A més, si les competicions no es reprenen amb normalitat, també existeix el risc que hi hagi jugadors que deixin els clubs, ha alertat el president de SantCugatCreix.

Els clubs i entitats signants del comunicat són la Coordinadora d'Entitats Esportives, SantCugatCreix, el Volei Sant Cugat, el Club Artística Sant Cugat, el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, el Patí Hoquei, el Junior, la Unió Ciclista Sant Cugat, el Valldoreix FC, la UESC, el Mira-sol Baco, el Rugby Sant Cugat i el Club Karate Sant Cugat.




Mauri Benito

Els clubs no som l'OMET, no som una escola. Un club sense competició, sense lligues, no té sentit. Si ens trobem en un escenari on no hi ha partits, hi ha un risc molt alt que els nostres esportistes abandonin l'esport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.