El santcugatenc afectat pel confinament de Wuhan pel coronavirus ja és a Barcelona

L'entrenador de futbol Marc Nomen només haurà d'estar aïllat dos dies abans de poder tornar a fer vida normal


  • Comparteix:

Marc Nomen, el primer per la dreta, a l'avió abans de marxar de Wuhan / Foto: Cedida

Marc Nomen, el primer per la dreta, a l'avió abans de marxar de Wuhan / Foto: Cedida

L'entrenador santcugatenc de futbol Marc Nomen ja és a Barcelona. El veí de Sant Cugat, que va marxar de la ciutat xinesa de Wuhan hores abans que es decretés el confinament en quarantena pel brot del coronavirus, ha aterrat aquest divendres a l'aeroport del Prat. Nomen ha explicat que, com no presenta símptomes del virus i portava des del 20 de gener sense sortir de casa, ja porta 12 dies d'aïllament i només haurà d'esperar dos dies més per complir amb els 14 dies que marca el protocol per així poder tornar a fer vida normal.

El santcugatenc haurà d'esperar ara a veure com evoluciona l'epidèmia del coronavirus per saber quan podrà tornar a Wuhan, on treballa al club de futbol Wuhan Three Town com a entrenador i director de metodologia. El nombre d'afectats per la malaltia ja supera els 9.000, dels quals 213 han mort. L'Organització Mundial de la Salut (OMS), a més, ha declarat l'alerta internacional per l'expansió global del coronavirus. En una reunió a Ginebra el comitè d'emergència de l'entitat ha justificat en boca del seu director, Tedros Adhanom Ghebreyesus, per la necessitat d'escometre una 'acció global' que permeti contenir l'avenç del virus.

Protocol a Catalunya
Davant un eventual cas de coronavirus, el circuit que se seguirà comença perquè el centre sanitari notifiqui una sospita a la xarxa de vigilància epidemiològica de Catalunya. Tenint en compte un conjunt de criteris epidemiològics i clínics, Salut Pública declararà o no l'alerta.

Els dos criteris epidemiològics són haver estat a Wuhan menys de dues setmanes enrere -període d'incubació- o en contacte amb algú amb la malaltia; els dos criteris clínics, tenir una infecció respiratòria greu o bé tenir tos, dolor a la gola o febre encara que sigui de manera més lleu.

Si una persona compleix un dels dos criteris epidemiològics i un dels dos clínics, s'activarà el protocol per estudiar el cas, que passarà de sospitós a trobar-se en fase d'investigació. Els responsables de Salut Pública han precisat que aquests criteris, en aquests moments, poden variar molt ràpid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.