Un santcugatenc, afectat pel confinament de Wuhan pel coronavirus

Marc Nomen no pot tornar a la ciutat xinesa, on treballa com a entrenador del club de futbol Wuhan Three Towns


Temes relacionats

Què cal saber del nou coronavirus? (24/gen/20)


  • Comparteix:

Marc Nomen, el primer per la dreta, a l'avió abans de marxar de Wuhan / Foto: Cedida

Marc Nomen, el primer per la dreta, a l'avió abans de marxar de Wuhan / Foto: Cedida

L'entrenador santcugatenc de futbol Marc Nomen s'ha vist afectat pel confinament xinès a causa del coronavirus, una malaltia que ha brotat a la ciutat xinesa de Wuhan i que ha afectat fins al moment més de 860 persones, de les quals 26 han mort. Nomen, que és entrenador i director de metodologia del club de futbol Wuhan Three Town, no pot tornar a la ciutat perquè la Xina, per frenar l'expansió del virus, ha suspès tots els transports cap a la metropoli i l'ha confinada en quarantena. El santcugatenc, que es troba en bon estat de salut i va marxar de vacances aquest dimecres per celebrar l'any nou xinès, resta a l'expectativa de saber si podrà tornar a Wuhan, si haurà d'allargar les vacances a Bali uns dies més o si haurà de retornar a Barcelona.

Nomen, juntament amb dos companys del club, tenia previst tornar a Wuhan des de Guangzhou el dia 29, però les aerolínies han cancel·lat tots el vols cap a la ciutat xinesa. En declaracions a Cugat Mèdia, l'entrenador santcugatenc ha explicat que l'empresa amb la qual està vinculat, Nama Sports, està en contacte amb l'ambaixada de Pequín per trobar una solució en menys de 48 hores. Nomen també ha explicat que tant en marxar de Wuhan com quan van aterrar a l'aeroport de Guangzhou van haver de passar controls de seguretat per comprovar que no estaven infectats pel virus.

Coronavirus
El protocol d'actuació a l'Estat espanyol davant possibles casos del nou coronavirus, que pot afectar persones, s'aprovarà aquest dilluns. De moment, s'ha informat tota la xarxa sanitària i la consellera de Salut, Alba Vergés, ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha afirmat que tot i que l'OMS no ha declarat per ara emergència internacional, a Catalunya estan 'del tot preparats' per si arribés un cas procedent del territori afectat.

El primer cas es va detectar el desembre passat a la ciutat xinesa de Wuhan, que està en quarantena. La font d'infecció està sota investigació, però de moment no existeix cap restricció als viatges ni al comerç amb la Xina.

Símptomes
Els símptomes més comuns d'aquest coronavirus inclouen tos, mal de coll, febre i sensació de falta d'aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, insuficiència renal, i inclús la mort.

'El Pou', la secció de ciència i tecnologia que Cugat Mèdia produeix per a la Xarxa, ha parlat amb els investigadors de l'IRTA Jordi Rodón i Júlia Vergara-Alert per resoldre els dubtes sobre el nou coronavirus.


Marc Nomen

Esperarem que vagin passant els dies, que la situació es resolgui, que es paralitzi l'augment de casos i que tot torni a la normalitat. Hi ha un punt d'incertesa però estem tranquils i segurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.