El CPISRA World Games inicia el compte enrere per aterrar a Sant Cugat

Moment de la roda de premsa / Foto: Diputació de Barcelona

Altres

Publicat el 7/jul/18 per S González / J Garcia / Redacció

El CPISRA World Games, els Jocs Mundials per a persones amb paràlisi cerebral, comencen a escalfar motors en una cita que convertirà Sant Cugat en el punt de trobada de 800 atletes de 24 països. Del 7 al 13 d'agost, la competició es desenvoluparà en escenaris com el CAR i les ZEM de la Guinardera, la Rambla del Celler i Jaume Tubau. Una iniciativa en la qual l'Ajuntament veu l'oportunitat de projectar Sant Cugat al món. Organitza l'Associació Internacional d'Esports de Paràlisi Cerebral (CPISRA) amb la col·laboració de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals i l'Ajuntament i la Diputació.

El president de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), Carles Muñoz, ha donat les gràcies a tots els actors implicats.

Carles Muñoz

Passarem dels 800 participants que venen de 30 països. Hi hauran més de 200 voluntaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha remarcat que, en ser seu, Sant Cugat es projectarà a àmbit internacional.

Eloi Rovira

Encantats de ser en aquesta plataforma i de cedir els nostres equipaments. Agraïm el punt d'internacionalització.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'ens supramunicipal ha acollit aquest divendres la presentació de la iniciativa. La diputada d’Esports, Maite Fandos, ha destacat la importància per a la corporació de 'donar suport a aquest tipus de grans esdeveniments'.

Maite Fandos

Els grans esdeveniments són una oportunitat per crear riquesa i per posar Sant Cugat en el món.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte també ha comptat amb el subdirector general d'Activitats Esportives i Infraestructures de la Generalitat, Oriol Marcé, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva.

A més dels campus esportius de perfeccionament, durant els CPISRA World Games es faran diverses activitats socials paral·leles, com ara els W-slalom Erasmus Project, el programa de Proud Paralympian o l’assemblea General CPISRA.

Modalitats esportives
Es disputaran set modalitats esportives dividides en dues categories, els esports oficials i els de desenvolupament. Els oficials són l'atletisme paralímpic, el race running, el futbol i la natació paralímpica. Els de desenvolupament seran l'eslàlom en cadira de rodes, la boccia i el futbol femení.

Cerimònies d'inauguració i clausura
La cerimònia d'inauguració serà el 7 d'agost al pavelló de la Guinardera amb la col·laboració de Catalònia Fundació Creativa i de la companyia artística la Fura dels Baus. La cerimònia de clausura serà l'11 d'agost a la Guinardera amb els esportistes.3