Sant Cugat treu pit del seu potencial davant la comissió de l'ACES per ser Ciutat Europa de l'Esport

La comissió avaluadora pregunta als representants de l'Ajuntament

Altres

Publicat el 27/abr/17 per Dani Aguilà

Sant Cugat posa en valor el seu potencial davant la comissió avaluadora de l'Associació Europea de Capitals i Ciutats de l'Esport (ACES) per ser elegida Ciutat Europea de l'Esport 2018. Els membres de la comissió, que han estat des de dimecres a la ciutat, han lloat les instal·lacions del municipi, la baixa mitjana d'edat de la ciutadania i el paper de l'associació SantCugatCreix. Sant Cugat, una de les sis candidatures a l'Estat espanyol, sabrà el 30 de setembre si és una de les quatre ciutats que obtenen el segell.

Després de visitar Guadalajara, una de les ciutats que pugnen a àmbit estatal per les quatre places per ser Ciutat Europea de l'Esport 2018, la comissió avaluadora ha estat tres dies examinant les possibilitats de Sant Cugat per fer-se amb el segell. El regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha estat l'encarregat de resoldre els últims dubtes dels quatre membres de la comissió en una reunió duta a terme a la sala de plens de l'ajuntament.

Un d'aquests membres, Antonio Silva Mendes, ha assegurat que la voluntat de la ciutat de posar l'esport al servei dels santcugatencs i l'acció de SantCugatCreix com a agent aglutinador entorn a l'activitat esportiva han estat dos dels elements que més l'han sorprès. També ha valorat l'alt nivell d'instal·lacions a la ciutat i la joventut en la mitjana d'edat de la població.

Antonio Silva Mendes

He agraït molt dos aspectes: el primer, la resposta de l'alcaldessa a per què Sant Cugat vol aquest reconeixement, i el segon la iniciativa SantCugatCreix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Més enllà de Guadalajara i Sant Cugat, les altres ciutats que han presentat candidatura són Antequera, a Andalusia, Santa Lucía, a les Canàries, Paterna, al País Valencià, i Talavera de la Reina, a Castella-la Manxa. De totes aquestes opcions se n'escolliran quatre i dues seran descartades, un reconeixement que el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha assegurat que esperen 'amb molt desig' que atorguin a la ciutat santcugatenca.

Eloi Rovira

Hem anat explicant quina era l'essència de l'esport a la ciutat, i hem fet el màxim possible per constatar que mereixem aquest reconeixement.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la cita, s'ha explicat que de totes les Ciutats Europees de l'Esport que es triïn el 2018 n'hi haurà una que obtindrà el mèrit a ser la que millor ha desenvolupat el seu programa i també es reconeixerà a àmbit estatal.

A la reunió hi han assistit membres de SantCugatCreix, de la Coordinadora d'Entitats Esportives, del Centre d'Alt Rendiment i de l'OMET.