Mòdena, Getxo i Calella expliquen a Sant Cugat la seva experiència com a Ciutat i Vila Europees de l'Esport

Altres

Publicat el 15/des/16 per Dani Aguilà

Els regidors d'Esports de Mòdena, Getxo i Calella han explicat la seva experiència com a Ciutat i Vila Europees de l'Esport aquest dijous al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat. La cita, organitzada per SantCugatCreix, ha aplegat bona part dels clubs de la ciutat i del regidor d'Esports, Eloi Rovira, que ha agraït els consells dels ponents de cara a la consecució del segell de Ciutat Europea a Sant Cugat el 2018 i el 2019.

Mòdena va ser Ciutat Europea de l'Esport el 2013, un projecte que ha desgranat Giulio Guerzoni, regidor de la ciutat. Guerzoni ha descrit la transversalitat del projecte, enfocat tant al nivell d'esport professional com als clubs, a la gent gran, a l'esport amateur i al de formació, amb la incidència de l'esport escolar. A més, ha ressaltat l'ajuda del segell amb les persones que més ho necessitaven per qüestions econòmiques. En aquest sentit, Guerzoni descriu l'experiència com a 'rellevant' per a la ciutat.

Giulio Guerzoni

La nostra experiència com a Ciutat Europea de l'Esport ha estat veritablement rellevant per a la ciutat. Ha estat una experiència positiva perquè vam intentar unir cinc objectius.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Getxo va obtenir el segell de Ciutat Europea de l'Esport el 2014, i va assolir el premi el 2015 com la millor de les ciutats a desenvolupar aquest reconeixement. El seu regidor d'Esports, Álvaro González, ha posat l'èmfasi en l'impacte de la gran quantitat d'esdeveniments organitzats i ha reconegut que el segell ha ajudat a millorar la relació entre els clubs de la ciutat. A més, ha explicat una iniciativa que relaciona els serveis sanitaris de Getxo amb l'esport com una de les principals herències de l'experiència.

González ha recordat que el lideratge per desenvolupar el projecte ha de ser en els clubs. El regidor ha ressaltat que, més enllà de tot el que es pot construir, el segell també és un reconeixement a la feina que ja s'ha fet.

Álvaro González

Va suposar el reconeixement a un treball fet i sobretot consolidar una comunitat esportiva al voltant d'un projecte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En una mateixa línia, el tinent d'alcalde i regidor d'Esports de Calella, Xavier Arnijas, ha definit el reconeixement com una manera de 'posar en valor' tots els elements que conformen la vida esportiva de les ciutats. En el seu cas, Calella és Vila Europea enguany, la categoria que es dóna a poblacions de menys de 25.000 habitants. Després de presentar els projectes i compartir les diferents experiències, el regidor d'Esports de Sant Cugat, Eloi Rovira, ha fet entrega d'un quadre de record als tres homòlegs.