EL COMERÇ DE CASA

Pati de Llibres reclama més inversió en el comerç local per part de l'Ajuntament

L'Ajuntament argumenta que, a partir de cert import, la compra queda subjecta a la Llei de contractació pública


  • Comparteix:

Imatge de l'interior de la Biblioteca Gabriel Ferrater / Foto: Localpres

Imatge de l'interior de la Biblioteca Gabriel Ferrater / Foto: Localpres

Pati de Llibres lamenta que des de l'Ajuntament de Sant Cugat no es destini cap partida a la compra de llibres a les llibreries locals. 'Fa dos anys que l'Ajuntament no ens compra ni un llibre, mentre s'omplen la boca de la importància de potenciar el comerç local', lamenta la propietària de la botiga, Mont Soler. La polèmica va encendre les xarxes socials a finals de la setmana passada, quan, des del perfil de la llibreria, es va exposar el fet que les biblioteques públiques s'abasteixen a través d'una distribuïdora gallega. Fonts municipals han explicat a aquest mitjà que, a partir de cert import que ja s'ha assolit, la compra de llibres (com qualsevol altra compra per part de l'Ajuntament) queda subjecta a la Llei de contractació pública.

Una llei que no permet incloure clàusules de proximitat en la licitació, "cosa que ens dificulta treballar amb el comerç de proximitat que, com a administració local, és el que voldríem", asseguren aquestes mateixes fonts.

Però aquests són uns arguments que des del Pati de Llibres consideren "excuses", ja que, segons assegura Soler, "altres ajuntaments estan buscant solucions per seguir invertint en el comerç local". En aquest sentit, Soler explica que en diverses reunions amb la regidoria de Cultura, ha fet propostes en aquesta línia, com la compra puntual de llibres per a les biblioteques de les escoles públiques, però que "no hi hagut cap resultat".

Respecte a la licitació en si, Soler afirma que "no se'ns va avisar amb suficient temps per presentar-nos-hi". A més, la llibretera també lamenta que en les clàusules d'aquesta, "es prioritzi el tema del descompte", ja que les llibreries tenen molt menys marge que les distribuïdores. Per a Pati de Llibres en concret, aquesta compra de l'administració local per abastir les biblioteques suposava entre un 5 i un 10% de la facturació anual. "Les llibreries ens sentim molt en crisi i molt desemparades", confessa Soler.




Mont Soler

Fa dos anys que no ens compren res i cada cop que ens hem reunit amb l'Ajuntament, no hi ha hagut cap resultat. Per això hem pensat que havia arribat el moment de fer-ho públic, perquè s'omplen la boca amb les seves súper campanyes de consumir el comerç local, i cada cop es consumeix menys. L'excusa és que ha canviat la normativa? Relativament sí, però hi ha maneres.

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.