El Molta Comèdia fa un repàs de les pròximes actuacions del Teatre-Auditori de Sant Cugat
El programa entrevista Salvador Brotons, Marc Migó, Didier Boutiana, Josep Alcaina
Marc Migó, Salvador Brotons, Josep Alcaina, Eduard Jener i Didier Boutiana / Foto: Cugat Mèdia
PodcastPublicat avui, a les 09:00 per Eduard Jener
El compositor i director titular de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat, Salvador Brotons, visita el programa Molta Comèdia per parlar del concert que el 14 de febrer al Teatre-Auditori de Sant Cugat. L'acompanya el compositor i pianista Marc Migó, actualment resident a Nova York i recentment doctorat a The Juilliard School. Migó estrena 'The Ecstasy of Saint Teresa', una mirada contemporània sonora de les visions místiques de la reformadora de l'orde carmelita encarregada pel mateix Brotons l'any 2024.
Escolta-ho
El concert continua amb el Concert per a clarinet núm. 2, op.74 de Carl Maria von Weber, amb una estructura clàssica i expressiva que s'anticipa al romanticisme interpretat per un solista santcugatenc, Ionas Mercadal, ara resident a Alemanya.
A la segona part, presenta una obra fonamental del segle XX, la 5ª Simfonia en re menor op.47 de Dmitri Xostakòvitx, que els dos convidats comenten. Així, analitzen les característiques musicals, socials i polítiques generades en època soviètica, moment en el qual el compositor va trencar les barreres per expressar de manera genial la música que volia, una defensa sonora esplèndida i emblemàtica de la llibertat de creació.
A continuació al Molta Comèdia entrevista a Didier Boutiana, ballarí i coreògraf, fundador de la Cie. Soul City de l'illa de La Réunion (província d'ultramar francesa a l'Oceà Índic) i creador de l'estil krav-maga, dansa original del seu país que porta arreu del món. De fet, en aquesta ocasió ho fa al Teatre-Auditori de Sant Cugat el diumenge 9 de febrer, amb l'espectacle 'Le sol oblige'. La mostra compta amb un elenc de tres ballarines i quatre ballarins, música de Labelle, i dramatúrgia de Vincent Fontano. Una poderosa demostració de resiliència amb els seus moviments inspirats en tècniques d'autodefensa que reflecteixen tant la lluita, com la força. L'acompanya a l'estudi Josep Alcaina, Consultor Cultural de Bridge to Arts, que havia format part de l'equip del Teatre-Auditori Sant Cugat fa uns anys.
En la seva homilia Eduard Jener parla de les empreses que facturen més amb domicili santcugatenc i demana col·laboració a favor de la cultura.