El menjar rąpid pot ser saludable: alternatives nutritives al fast food tradicional

La nutricionista Cristina Garcia desmunta mites sobre el fast food i ofereix alternatives equilibrades que es poden preparar i consumir rąpidament

Un 'poke bowl' de salmó / Foto: Marco Verch CC by 2.0

Podcast

Publicat avui, a les 16:32 per Alba Triadó

En un món on el temps escasseja, el menjar rąpid és una opció que cada vegada guanya més adeptes. Ara bé, que sigui rąpid no vol dir necessariament que no sigui saludable. De tot plegat en parlem al magazķn 'Faves comptades' amb la directora del Centre Ķntima Salut per a la Dona de Sant Cugat, la nutricionista Cristina Garcia, que ha presentat alternatives nutritives al fast food convencional, demostrant que és possible menjar de manera rąpida i saludable alhora.

Escolta-ho


El concepte de menjar rąpid no és nou, sinó que ha existit al llarg de la histņria. Des de l'antiga Roma fins a l'actualitat, sempre hi ha hagut opcions de menjar preparat de forma rąpida i senzilla.

Garcia ha explicat que el boom del fast food modern es va originar després de la Segona Guerra Mundial als Estats Units, coincidint amb canvis socials com la incorporació de la dona al mercat laboral i la necessitat de menjar fora de casa.

Segons l'experta, no tot el menjar rąpid és perjudicial per a la salut. "No podem posar a tots els menjars rąpids en la mateixa categoria", ha afirmat i ha proposat algunes alternatives saludables.

Opcions saludables de menjar rąpid:

  • Entrepans elaborats amb pa integral i ingredients nutritius com enciam, tomąquet, hummus, ou o tonyina
  • Amanides preparades
  • Creps amb verdures, com els xampinyons i formatge fresc
  • Pinxos de truita de patata o verdures acompanyats d'amanida i pa amb tomąquet
  • Coca de recapte com a alternativa a la pizza


  • La nutricionista ha recordat que és possible trobar opcions saludables de menjar rąpid, tant en establiments com en el que ens podem cuinar a casa, que s'adaptin al ritme de vida actual sense comprometre la salut ni la qualitat nutricional dels aliments.