El menjar ràpid pot ser saludable: alternatives nutritives al fast food tradicional

La nutricionista Cristina Garcia desmunta mites sobre el fast food i ofereix alternatives equilibrades que es poden preparar i consumir ràpidament


  • Comparteix:

Un 'poke bowl' de salmó / Foto: Marco Verch CC by 2.0

Un 'poke bowl' de salmó / Foto: Marco Verch CC by 2.0

En un món on el temps escasseja, el menjar ràpid és una opció que cada vegada guanya més adeptes. Ara bé, que sigui ràpid no vol dir necessariament que no sigui saludable. De tot plegat en parlem al magazín 'Faves comptades' amb la directora del Centre Íntima Salut per a la Dona de Sant Cugat, la nutricionista Cristina Garcia, que ha presentat alternatives nutritives al fast food convencional, demostrant que és possible menjar de manera ràpida i saludable alhora.

ESCOLTA-HO


El concepte de menjar ràpid no és nou, sinó que ha existit al llarg de la història. Des de l'antiga Roma fins a l'actualitat, sempre hi ha hagut opcions de menjar preparat de forma ràpida i senzilla.

Garcia ha explicat que el boom del fast food modern es va originar després de la Segona Guerra Mundial als Estats Units, coincidint amb canvis socials com la incorporació de la dona al mercat laboral i la necessitat de menjar fora de casa.

Segons l'experta, no tot el menjar ràpid és perjudicial per a la salut. "No podem posar a tots els menjars ràpids en la mateixa categoria", ha afirmat i ha proposat algunes alternatives saludables.

Opcions saludables de menjar ràpid:

  • Entrepans elaborats amb pa integral i ingredients nutritius com enciam, tomàquet, hummus, ou o tonyina
  • Amanides preparades
  • Creps amb verdures, com els xampinyons i formatge fresc
  • Pinxos de truita de patata o verdures acompanyats d'amanida i pa amb tomàquet
  • Coca de recapte com a alternativa a la pizza


  • La nutricionista ha recordat que és possible trobar opcions saludables de menjar ràpid, tant en establiments com en el que ens podem cuinar a casa, que s'adaptin al ritme de vida actual sense comprometre la salut ni la qualitat nutricional dels aliments.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.