Tres escriptors debaten sobre el procés creatiu a la tertúlia del 'Faves comptades'

Víctor Alexandre, Maria Sellas i Mireia Carrillo comparteixen les seves experiències com a novel·listes

D'esquerra a dreta: Víctor Alexandre, Alba Triadó, Maria Sellas i Mireia Carrillo a l'estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Podcast

Publicat el 15/octubre per Alba Triadó

Coincidint amb la Setmana Mundial de la Novel·la, el magazín 'Faves Comptades' ha reunit tres escriptors per parlar sobre l'ofici d'escriure, el procés creatiu i el paper de la literatura en la nostra societat. Víctor Alexandre, Maria Sellas i Mireia Carrillo han compartit les seves experiències i reflexions sobre què significa ser escriptor.

Escolta-ho

La conversa ha servit per abordar diversos aspectes de l'ofici d'escriure. Víctor Alexandre, periodista i autor de més d'una vintena de llibres, ha comparat l'escriptura amb els altres oficis: "ser escriptor no és res diferent de qualsevol altra professió."

Tots tres han coincidit en la importància de l'experiència i la pràctica en el desenvolupament de la carrera d'escriptor. Per a Alexandre és un ofici que s'aprèn practicant-lo: "escriure s'aprèn escrivint". Sellas i Carrillo han parlat sobre el "síndrome de l'impostor" que sovint experimenten els escriptors novells. "Em costa considerar-me escriptora malgrat haver publicat una novel·la", ha reflexionat Sellas.

La conversa també ha abordat les diferències entre gèneres literaris. Carrillo ha destacat el poder de la novel·la per ensenyar coses "d'una manera molt amable", mentre que Sellas ha explicat com la novel·la permet als personatges evolucionar més que en els relats curt.

Pots escoltar el magazín 'Faves comptades' de dilluns a divendres de 10 a 12 h al 91.5 FM i a cugat.cat/directe