El director i actor Jordi Bosch, el convidat al 'Molta Comèdia'

El programa conversa amb el director de l'espectacle “Salvat-Papasseit-Estelles. Les veus del poble”, que inaugura el 24è Festival Nacional de Poesia


  • Comparteix:

Eduard Jener i Jordi Bosch / Foto:Cugat Mèdia

Eduard Jener i Jordi Bosch / Foto:Cugat Mèdia

Entrevista al director i actor Jordi Bosch, que dirigeix 'Salvat-Papasseit-Estelles. Les veus del poble', l'espectacle que inaugura el pròxim dimarts dia 15 el 24è Festival Nacional de Poesia al Teatre Auditori de la ciutat.

ESCOLTA-HO

Una immersió en la poesia de Joan Salvat-Papasseit que va morir l'any 1924 a Barcelona, el mateix any en què va néixer a Burjassot (València) Vicent Andrés Estellés, dos poetes que van ser precursors en català d'una poesia arrelada a la realitat quotidiana, una obra que en els dos casos va ser enlairada i difosa per membres molt diversos de la nova cançó en els anys 60 i 70 del segle passat.

En aquesta ocasió seran Victòria Pagès i Jordi Boixaderas els que donaran veu i forma a la poesia d'ambdós que parla d'amor i de mort, del país i del poble, la vida ... i ho faran amb el suport musical del trio de jazz d'Albert Bover. També, en la conversa, es parla de les 22 vegades que Bosch ha participat en actes, espectacles, recitals, col·laboracions al voltant de la poesia a la ciutat des del claustre del Monestir passant pel Teatre Auditori o el Casal de Torreblanca.

Alhora es fa un repàs històric de la vida professional d'aquest extraordinari actor des de la seva interpretació professional l'any 1975 fins a la pròxima funció al Temporada Alta de Girona, "Mort d'un comediant" de Guillem Clua, que es representarà a Barcelona després i que, probablement, també podrem veure al Teatre Auditori.

A continuació, el programa entrevista a la pianista asturiana Carmen Yepes que serà protagonista en el primer concert de la temporada de divendres 11 de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat dirigida per Salvador Brotons on interpretarà el Concert per a piano i orquestra núm. 25 en Do Major k.503, una de les obres mestre de Wolfgang Amadeus Mozart, que forma part del seu repertori habitual i que ja havia interpretat amb el mestre als EUA en una de les seves gires internacionals.

En la seva homilia Eduard Jener parla de què "Arriba el Festival Nacional de Poesia" fent una reflexió de l'evolució d'actes poètics a la ciutat des de l'any 2001 fins a l'any 2014, en què es va convertir amb Nacional, amb la particularitat que llavors la ciutat tenia 55.825 habitants i ara gairebé els doble i els espais per desenvolupar cultura són els mateixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.