Dues pizzeries de Sant Cugat, a la guia 50 Top Pizza de l'Estat espanyol

El divulgador gastronòmic Nacho Ballesta explica els secrets d'una bona pizza al 'Faves comptades'


  • Comparteix:

Una pizza del Mecànic Pizza / Foto: Cedida The Foodtellers

Una pizza del Mecànic Pizza / Foto: Cedida The Foodtellers

La pizza, reconeguda per la UNESCO com a patrimoni immaterial de la humanitat des del 2017, ja forma part de la dieta de moltes persones. Tant és així, que Sant Cugat compta enguany amb dos establiments seleccionats entre les 50 millors pizzeries artesanes d'Espanya, segons la guia 50 Top Pizza: el Mecànic pizza i el Garden Pizza. Nacho Ballesta, director de l'Agència de Comunicació Foodtellers, ha passat pel magazín 'Faves comptades' per explicar els detalls d'aquest reconeixement i la importància de l'elaboració artesanal en el món de la pizza.

ESCOLTA-HO

La pizza, originària de Nàpols, s'ha convertit en un dels plats més consumits a nivell mundial. De fet, segons Ballesta, es consumeixen prop de 5 bilions de pizzes a l'any en tot el món.

L'artesania en l'elaboració

El concepte d'artesania en l'elaboració de pizzes implica l'ús d'ingredients tradicionals i la minimització de productes ultraprocessats. Un element clau en l'elaboració artesanal és la massa. "En el cas del Mecànic, la massa té un procés de 72 hores de fermentació. És una massa mare", destaca Ballesta. Un procés similar al que utilitza el Garden Pizza.

La pizza més enllà d'Itàlia

Malgrat l'origen italià de la pizza, la seva popularitat ha transcendit fronteres. De fet, segons el 50 Top Pizza, la millor pizzeria del món no és a Itàlia, sinó que es troba a Nova York. La número dos d'aquesta llista és la pizzeria Sartoria Panatieri, de Barcelona.

Pizza amb pinya sí o no?

La discussió sobre els ingredients adequats per a una pizza continua vigent. Ballesta es posiciona en contra d'algunes tendències: "Des del meu punt de vista, la pizza amb pinya no. Estem parlant de cultura, de tradició", sentencia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.