Aina Serra (La Politja): 'La raó última de l'economia social i solidària és cobrir les necessitats de les persones'

La membre de La Politja explica al 'Faves comptades' els objectius i reptes d'aquesta iniciativa

Aina Serra, membre del pol cooperatiu La Politja / Foto: Cugat Mèdia

Podcast

Publicat diumenge per Alba Triadó

L'economia social i solidària té el seu espai a Sant Cugat de la mà de La Politja, un pol cooperatiu que agrupa diverses entitats compromeses amb un model econòmic alternatiu al capitalisme. Aina Serra, membre de La Politja, ha explicat al magazín 'Faves comptades' els objectius i reptes d'aquesta iniciativa que 'posa les persones al centre'.

Escolta-ho

La Politja es defineix com el pol de les empreses i organitzacions de l'economia social i solidària de Sant Cugat. Segons Aina Serra, aquest model econòmic "és una altra manera d'entendre l'economia" que prioritza "cobrir les necessitats de les persones" per sobre de l'acumulació de capital.

Actualment, l'economia social i solidària representa només el 3% de l'economia catalana, una xifra que Serra considera preocupant.

Entre els principals objectius de La Politja, Serra destaca:

  • Ser referència a Sant Cugat sobre models econòmics alternatius al capitalisme
  • Oferir suport mutu entre les entitats membres
  • Crear nous projectes productius conjuntament


  • Serra subratlla la importància de "ser conseqüent" amb els valors de l'economia social i solidària, tot i que això impliqui majors costos. Per a la representat de La Politja l'objectiu no és "fer-se ric", sinó pensar "com a col·lectiu, com a grup de persones" per cobrir les necessitats de la comunitat.

    Entre les entitats que formen part del pol cooperatiu hi ha ArcBag (habitatge), Polen Edicions (editorial), Doble Via (serveis a les persones) i el mitjà de comunicació 'El Cugatenc'.