Com interactuen els joves amb les xarxes socials?

A la tertúlia de joves del 'Connectats' alguns d'ells han parlat sobre quines xarxes socials utilitzen i com les utilitzen


  • Comparteix:

La relació entre els joves i les xarxes socials/ Foto: Cugat Mèdia

La relació entre els joves i les xarxes socials/ Foto: Cugat Mèdia

L'últim divendres de cada mes, el 'Connectats' reuneix alguns joves per tractar temes actuals a la 'Tertúlia de Joves'. Aquesta vegada, tres joves redactors del programa, ho fan de les xarxes socials. Els estudis indiquen que els joves utilitzen aquest mitjà per a buscar informació, contrastar idees o expressar els seus propis gustos i interessos. Intentarem descobrir aquestes i altres qüestions amb els nostres convidats d’avui.

ESCOLTA-HO


Aquestes són algunes de les reflexions que ens han deixat en aquesta tercera tertúlia temàtica.

Santiago Espasa, redactor de Ràdio Ciutat de Badalona

"Les xarxes socials no em serveixen per informar-me com a periodista, per això tinc les aplicacions dels meus diaris de confiança."

"Tik Tok s'ha convertit en un perfecte buscador de curiositats, llocs a visitar, etc."

"La petjada digital em fa molta il·lusió. Com publico contingut diari, en un futur podré recordar què het fet cada dia de la meva vida."


Júlia Ramon, redactora de Ràdio Sabadell

"Instagram segueix al pòdium de les xarxes socials més utilitzades perquè ha sabut adoptar l'efimeritat dels continguts, que destaca per exemple a TikTok."

"Les xarxes socials les utilitzo per saber què està passant i quins són els diferents punts de vista de la gent sobre aquests temes."

"Com a periodista tinc molt clares quines són les meves fonts. De primeres, mai dono per vàlida les informacions què llegeixo a les xarxes".


Joan Muñoz, redactor de Ràdio Sant Cugat

"Crec que Instagram és on més joves publiquen el seu contingut, ja que encara no hem normalitzat del tot fer-ho a TikTok."

"Em preocupa més la petjada digital que deixem amb 14 anys, que la que estem deixant a l'actualitat."

"El testament digital té tot el sentit del món. Des de fa uns anys constantment creem els nostres propis béns digitals."






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.