Detectar un càncer a través d'una mostra de sang, al pòdcast 'El Pou'

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge ha desenvolupat un test genètic per a possibles pacients del càncer CMMRD

Podcast

Publicat ahir per Guillem Andrés

La síndrome de deficiència constitucional de reparació d'errors d'aparellament, coneguda com a CMMRD, és una síndrome de predisposició al càncer que, tot i ser minoritària, és molt agressiva i penetrant: el 90% dels infants afectats desenvoluparan un tumor abans d'arribar als 20 anys. A nivell clínic tampoc és fàcil d'identificar perquè el ventall de manifestacions és ampli i es solapa amb altres síndromes.

Escolta-ho

Per fer front a aquests problemes, un grup de recerca liderat per en Gabriel Capellá i Marta Pineda i format per investigadors de l'Institut Català d'Oncologia, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge i el Centro de Investigación Biomédica en Red, ha desenvolupat el test genètic que determina en una mostra de sang si el pacient pateix CMMRD o no.

Per saber-ne més detalls, la doctora Marta Pineda ha passat per 'El Pou', el programa sobre ciència de La Xarxa, produït per Ràdio Sant Cugat.

RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'