Xoc entre oposició i equip de govern en el balanç del primer any de mandat

Els grups municipals valoren a la tertúia de Cugat Mèdia l'acció de govern i el pacte entre socis


  • Comparteix:

Els representants dels grups municipals, a la tertúlia de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Els representants dels grups municipals, a la tertúlia de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

L'equip de govern -Junts i ERC- es reafirma. Els socis de govern defensen la seva bona gestió durant el primer any de mandat, així com la coordinació entre els dos partits. 'Som un únic govern', ha defensat a la tertúlia de Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Junts, Carles Brugarolas, a la qual els grups municipals han valorat el primer any de Josep Maria Vallès com a alcalde, així com de govern de Junts i ERC. Una visió que no comparteixen els grups de l'oposició, que han retret a l'executiu local la manca de projecte de ciutat i la improvisació en alguns aspectes. La tertúlia política de Cugat Mèdia es pot seguir cada dimecres al 91.5 FM partir de les 9.15 h.

ESCOLTA-HO

Junts per Sant Cugat: El principal partit del govern considera que la situació financera del consistori, el seu context i el mandat estan "ben enfocats". En aquest sentit, el tinent d'alcaldia Carles Brugarolas ha posat com a exemple la planificació econòmica, la congelació de la pressió fiscal, les millores en equipaments i en manteniment, les licitacions en curs i els desenvolupaments urbanístics, entre d'altres, alhora que es manté el compromís amb els drets socials. "En conjunt, tenim un bon alcalde i un bon govern que treballa de manera coordinada", ha afirmat Brugarolas, qui ha assegurat que al final del mandat Sant Cugat haurà fet "una passa important en tots els àmbits".

Per això es marca com a objectiu per als tres anys vinents, "seguir posant l'Ajuntament al dia per resoldre els grans temes" i garantir, així, la qualitat de vida i el model de ciutat.

ERC: L'altre soci de govern comparteix la valoració positiva de l'inici de mandat. Segons el president d'ERC Sant Cugat, Oriol Cisteró, la presència del seu partit dins l'executiu local garanteix "un govern més centrat" que no segueixi la tendència cap a la dreta. Això es fa notar, ha citat, per exemple, en el manteniment de la despesa social i en la participació ciutadana. Cisteró també ha destacat l'assoliment d'un millor clima polític al ple que al mandat anterior. "Estem al govern per millorar-lo", ha afirmat Cisteró.

Per això, aposta per seguir desenvolupament l'acord de govern, posar les persones al centre i treballar per a l'habitatge.

PSC En canvi, la portaveu dels socialistes, Elena Vila, ha qualificat el govern de "dèbil i dividit". "No progressa adequadament", ha afirmat, alhora que ha lamentat també la manca de transparència i les retallades, front l'increment de sous dels càrrecs electes. En aquest sentit, el PSC critica la manca de projecte de ciutat i proposa centrar els tres anys vinents de mandat en prioritats com l'habitatge assequible, la construcció de l'escola La Mirada, el desenvolupament del barri de Ca n'Ametller, acord agents econòmics i comercials, acord en matèria de manteniment urbà.

Tot i així, des del PSC continuen "estenent la mà" per portar endavant aquests projectes.

PP: Des del PP, el regidor Alfredo Bergua ha reiterat el seu rebuig al pacte govern i la seva preferència per un executiu en solitari de Junts amb acords puntuals. Pel popular, Junts i ERC representen models de ciutat diferents i retreu als republicans aportar, precisament, "un model fracassat". Bergua ha lamentat que l'herència del tripartit estigui condicionat el govern actual i comporti retallades. Així, per al PP, ara la prioritat és el manteniment de la ciutat.

CUP: Els cupaires asseguren que el primer any de mandat ha suposat una "marxa enrere" per a la ciutat. La regidora Ariadna Sierra critica com la gestió municipal s'ha allunyat dels interessos del Sant Cugat popular per convertir-se en només polítiques d'imatge. En aquest sentit, ha posat com a deures per al govern els propers anys la gestió de la sequera.

Vox: Vox també ha carregat contra la gestió econòmica "nefasta" del govern anterior i, al igual que el PP, ha lamentat que Junts hagi incorporat com a socis "part del problema". Per als propers tres anys, el grup municipal i el seu portaveu, Marcos Rodríguez, insta l'equip de govern a centrar-se en "els problemes dels ciutadans" com la neteja i el manteniment.

En Comú Podem: "No tenim un alcalde, tenim un gerent, un relacions públiques". Així ha resumit el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, el primer any de mandat, del qual ha dit ha reforçat un model més individualista. Gutiérrez ha criticat la gestió de govern, sobre la qual diu s'ha limitat a respondre a qüestions "bolet" però sense cap pla ni objectiu. Per això reclama "un nou impuls", especialment centrat en l'habitatge i la construcció d'espais comunitaris.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.