La Coral de l'Escola Municipal visita el 'Molta Comèdia'

Raimon Romaní, director de la Coral, i dues cantaires del Cor de Joves, Natàlia Díaz i Martina Albero, expliquen el premi guanyat al País Basc

Natàlia Díaz, Martina Albero, Eduard Jener i Raimon Romaní a l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Podcast

Publicat el 14/juny per Eduard Jener

Raimon Romaní, compositor, músic, professor i director de la Coral de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Municipal Victòria dels Àngels visita el programa acompanyat de dues cantaires del Cor de Joves, Natàlia Díaz i Martina Albero, amb motiu d'haver guanyat el passat dia 1 de juny el primer premi del I Certamen Coral de Vitoria-Gasteiz celebrat al Conservatorio Jesús Guridi de la capital del País Basc on participaven 7 corals d'Euskadi, Burgos i Catalunya.

Escolta-ho

Romaní explica el naixement dels cors del Conservatori, iniciats l'any 2011 i la seva evolució fins a l'actualitat on hi ha sis grups, des d'infantils, joves i adults, amb participació. En la majoria dels casos, aquests grups estan formats per estudiants de música i diferents instruments. També han explicat la seva activitat, que suposen actuacions habituals i participació en diferents certàmens de manera freqüent. Per a les dues cantaires, suposa un creixement i coneixement musical i alhora una experiència vital i social que fomenta la interrelació al marge de l'activitat estrictament musical.

En la seva homilia, Eduard Jener parla de la música i dansa en la programació de la Festa Major amb concerts com el pianista Marco Mezquida o el cantautor Triquell, exhibicions de dansa, però sense teatre o circ que considera seria també interessants pensant en obres i espectacles adequats per programar a l'aire lliure com, és un exemple, els Jardins del Vallès.