L'alcohol, principal substància de consum segons l'informe 2023 de Projecte Home Catalunya

La directora de l'entitat, Neus Canals, ha analitzat la realitat sobre les addiccions que detalla l'informe al 'Connectats'


  • Comparteix:

L'alcohol creix com a principal substància de consum / Foto: Cugat Mèdia

L'alcohol creix com a principal substància de consum / Foto: Cugat Mèdia

Projecte Home Catalunya, ONG que treballa per a la prevenció i el tractament de les addiccions, ha presentat les dades de 2023. L'últim any, l'entitat ha atès 1.553 persones amb addiccions, un 4,5% més que l'any anterior i ha posat el focus en les famílies i acompanyants de les persones amb addiccions. Aquest col·lectiu, que suma 1.131 familiars o acompanyants atesos, està format principalment per dones, mentre que la gran majoria d'usuaris dels programes de tractament són homes. Entre les addiccions, l'alcohol creix com a principal substància de consum. La cocaïna, però, encara és el principal motiu d'inici de tractament. La directora de Projecte Home Catalunya, Neus Canals, ha analitzat les dades d'aquest nou informe al 'Connectats', on ha posat especial èmfasi en la tasca de suport que es fa amb les famílies i acompanyats.

ESCOLTA-HO




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.