La petjada ecològica dels aliments, al pòdcast 'El Pou'
Un estudi de la UOC assenyala la necessitat d'implementar polítiques obligatòries per cada etapa de la cadena de subministrament
Publicat el 8/nov/23 per Albert Solé
La manera com els aliments se subministren als compradors europeus i com aquests els consumeixen representa la part més gran de la seva petjada ecològica, entorn del 30 %. Aquesta és la principal conclusió d'una investigació coordinada per científics especialitzats en sostenibilitat de Global Footprint Network, en col·laboració amb experts en sistemes alimentaris i amb la participació d'Anna Bach, investigadora del grup FoodLab i professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), publicada a la revista 'Nature Food'. L'estudi assenyala la necessitat de dissenyar i implementar polítiques que s'hagin de complir obligatòriament per cada etapa de la cadena de subministrament alimentari, amb la finalitat d'avançar envers el Pacte Verd Europeu. En parlem amb Anna Bach.