El futur de les proteïnes alternatives a la carn, al pòdcast de ciència 'El Pou'
La Generalitat i l'IRTA han posat en marxa un Centre d'innovació en Proteïnes Alternatives (CiPA)
Publicat el 25/oct/23 per Albert Solé
Com ens alimentarem en el futur és motiu de debat freqüent en els darrers anys. El sector de producció d'alternatives a la carn ha experimentat forts creixements de mercat en l'àmbit global, i es considera que s'està consolidant. En aquest escenari, la Unió Europa està impulsant l'anomenada 'transició proteica', que proposa racionalitzar el nostre consum de carn animal i l'increment de fonts de proteïna alternativa: vegetals, microalgues, fermentació de fongs i insectes. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l'IRTA, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries han presentat el nou Centre d'innovació en Proteïnes Alternatives (CiPA). En parlem amb Massimo Castellari, investigador de l'IRTA de Monells i coordinador de la Iniciativa Científica Estratègica 'Producció sostenible de proteïna'.