La detenció precoç de l'Alzheimer, al pòdcast 'El Pou'

La Universitat Rovira i Virgili ha identificat sis biomarcadors a la sang que juguen un paper clau en el deteriorament cognitiu


  • Comparteix:

L'envelliment progressiu de la població, en les últimes dècades, ha situat en l'epicentre de l'opinió pública conceptes relacionats amb la salut cognitiva que anys enrere passaven desapercebuts, com ara la memòria, l'atenció i les aptituds del llenguatge. Els grups de recerca Genètica i Ambient en Psiquiatria, i Alimentació, Nutrició, Desenvolupament i Salut Mental, de la Universitat Rovira i Virgili i de l'Institut d'investigació Sanitària Pere Virgili (el primer també està vinculat a l'Hospital Universitari Institut Pere Mata), han portat a terme un estudi, publicat a la revista GeroScience, que ha permès identificar sis biomarcadors a la sang que juguen un paper clau en el deteriorament cognitiu. Aquesta troballa podria permetre, en un futur, pronosticar i tractar de forma precoç i més eficaç dèficits relacionats amb les funcions cognitives del cervell. Parlem amb un dels signants de l'estudi, el catedràtic de la URV Jordi Salas-Salvadó.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.