Josep Maria Balcells (periodista): 'Era impensable imaginar tot el que he viscut'

El periodista i polític santcugatenc repassa la seva llarga trajectòria al magazín 'Connectats'


  • Comparteix:

Josep Maria Balcells a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Balcells a Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Balcells és un referent del periodisme a Catalunya. Va passar d'un poble de menys de 400 habitants de les Garrigues a presentar telediaris amb audiències de 4 milions d'espectadors per a tot l'Estat. Va arribar a la ciutat el 1983, al mateix temps que Televisió Espanyola traslladava els seus estudis de Catalunya a Sant Cugat. Ha gaudit d'una trajectòria que li ha permès conèixer figures importants de la nostra societat, fet que el va acabar portant a la política en la seva última etapa professional.

ESCOLTA-HO

Josep Maria Balcells ha fet memòria per explicar-nos les millors anècdotes en la seva etapa com a presentador, reporter, polític, assessor i amic. Ha declarat que se sent molt afortunat d'haver tingut una carrera tan llarga i completa i d'haver pogut compartir moments inoblidables amb personatges com Pasqual Maragall, el Papa Joan Pau II i Ernest Lluch.

Balcells és llicenciat en Filosofia i Lletres, ha presentat telediaris a Televisió Espanyola, ha estat director de Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya, sotsdirector de COM Ràdio, director adjunt de Barcelona Televisió, corresponsal al Vaticà i cap de Premsa de l'Ajuntament de Barcelona, entre d'altres. També va ser diputat del Parlament el 2006 a les files del PSC (Ciutadans pel Canvi). I des del 2015 ha donat suport i col·laborat amb els Comuns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.