Per cada àpat de Nadal, un vi diferent

El propietari de Vins Noe, Oleguer Martí, fa recomanacions de vins al magazín per aquestes festes

El vi negre és recomanable per àpats contundents / CC-BY Pixabay

Podcast

Publicat el 14/des/19 per Anabel Piñar

S'acosten dies d'àpats importants que combinen a la perfecció amb vins de molts tipus diferents. De totes les combinacions possibles i criteris n'ha parlat Oleguer Martí, propietari de Vins Noe, al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Escolta-ho

L'escudella i carn d'olla marida amb el cava
L'escudella i la carn d'olla, un àpat clàssic català pel dia de Nadal, és recomanable acompanyar-la d'un cava. Des del principi fins al final. Per a l'aperitiu, es pot començar amb un cava més afruitat. Donat que la carn d'olla és una carn bullida i no guisada, el cava, segons Martí, combina molt millor que un vi negre, per exemple. En aquest cas, pel plat principal, el tipus serà de llarga criança, un Gran Reserva. Per acabar l'àpat i acompanyar els torrons, s'aconsella un cava semi-dolç.

Per un àpat més voluminós, vins amb més personalitat
Si de primer s'ofereixen amanides o mariscs, viatgem cap als vins del nord: tant un Ribeiro com un Albariño acompanyaran molt bé. A continuació, les carns guisades solen agafar el protagonisme i ja caldria treure un vi amb potència, com pot ser un bon Priorat, un que contingui un alt component de Garnatxa, per exemple. A les postres, recuperaríem el cava semi o dolç.