ESCOLTA-HO
L'escudella i la carn d'olla, un àpat clàssic català pel dia de Nadal, és recomanable acompanyar-la d'un cava. Des del principi fins al final. Per a l'aperitiu, es pot començar amb un cava més afruitat. Donat que la carn d'olla és una carn bullida i no guisada, el cava, segons Martí, combina molt millor que un vi negre, per exemple. En aquest cas, pel plat principal, el tipus serà de llarga criança, un Gran Reserva. Per acabar l'àpat i acompanyar els torrons, s'aconsella un cava semi-dolç.
Per un àpat més voluminós, vins amb més personalitat
Si de primer s'ofereixen amanides o mariscs, viatgem cap als vins del nord: tant un Ribeiro com un Albariño acompanyaran molt bé. A continuació, les carns guisades solen agafar el protagonisme i ja caldria treure un vi amb potència, com pot ser un bon Priorat, un que contingui un alt component de Garnatxa, per exemple. A les postres, recuperaríem el cava semi o dolç.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.