Els hàbits de consum dels joves, l'oci nocturn a la ciutat, les adiccions i els delcites per lesions han monopolitzat la tertúlia del 'Sant Cugat a fons', que també ha repassat l'actualitat més destacada i l'aniversari de l'1 d'Octubre. Tot plegat amb la companyia de l'historiador Domènec Miquel, la farmacèutica i presidenta del Rotary Club, Montse Moral, la periodista Marina Romero, el president de l’Ateneu i exregidor del PSC-CpC, Àlvar Roda i l'exregidora del PSC, Maria Sansa.
Escolta-ho
Què han dit els tertulians?
Marina Romero, periodista
'És molt important tenir mitjans públics de qualitat i potents perquè la informació dels mitjans privats acostuma a estar lligada a altres interessos. És molt important tenir una societat ben informada i això passa per uns mitjans públics forts'.
Domènec Miquel, historiador
'De la nostre generació conec poca gent que sigui alcohòlica i tingui problemes de fetge i, en canvi, en les generacions que pugen, que fan un abús de consum, si que veig uns hàbits que poden induir a aquestes problemàtiques'.
Maria Sansa, exregidora del PSC
'Fa 30 anys vaig fer un viatge a Alemanya i, ja aleshores, si t'agafaven conduint en un estat etílic anaves a la presó. Aquí no només no passa sinó que es permet conduir per sobre de la taxa 0 i la gent s'ha acostumat a conduir alcoholitzada'.
Àlvar Roda, president de l’Ateneu i exregidor del PSC-CpC
'Els joves comencen a beure més aviat i beuen més que abans. L'alcohol està vinculat a la nostra història'.
Montse Moral, farmacèutica i presidenta del Rotary Club
'Tot depèn de la dosi, tot és bo i tot és dolent en funció del teu consum. Cadascú ha de conèixer els seus límits i hem de tenir respecte, per ell, però sobretot pels altres. Quan beus o quan fumes has de ser conscient del teu voltant i respectar els altres'.