Aprofundim ens els treballs guanyadors de la 3a edició del Premi Ramon Barnils amb els seus autors

Els guanyadors de la tercera edició del Premi Ramon Barnils

Podcast

Publicat el 10/gen/18 per Sant Cugat A Fons

Els guanyadors de la tercera edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació han participat al magazín per parlar-nos en detall dels seus treballs. Per primera vegada, el certamen ha premiat un treball publicat en un mitjà local. La directora de Cugat.cat i membre del jurat del premi, Mònica Lablanca, ha fet una valoració de cadascun dels treballs i ha destacat que 'va haver-hi força uninanimitat a l'hora de triar els guanyadors'.

Escolta-ho

Treballs guanyadors
Ferran Moreno i Judit Pastor, premi per l'obra publicada a el Crític.cat 'Contractes a l'ombra'. El treball de Moreno i Pastor es caracteritza per l'originalitat de la presentació i la gran diversitat de fonts consultades.

Èric Lluent, premi a l'obra inèdita, que es publicarà al diari Ara 'Feina a canvi de llit i menjar: quan l'explotació esdevé oci'. Lluent parla de l'explotació laboral que pateixen alguns joves que, a la cerca de noves experiències, marxen a l'estranger per treballar en projectes de voluntariat en empreses privades.

Rafa Marrasé, premi per l'obra publicada al mitjà local PortaEnrere.cat 'L'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de coaching: l'opacitat d'un contracte fet a mida'. Marrasé treu a la llum el vincle entre la regidora de Tarragona, Begoña Floría, i l'empresa que va rebre els diners, Isora Solutions, amb la qual també estava vinculada.