Romeva: 'Com més global és la percepció de nosaltres, més hem d'enfortir allò local'

Raül Romeva, abans d'encetar la 'Tertúlia amb amics'

Podcast

Publicat el 21/mai/15 per Sílvia González

El doctor en Relacions Internacionals i escriptor santcugatenc, Raül Romeva, creu que la ciutadania ha d'amplificar el canvi de paradigma aplicant una nova consciència que, amb accions de proximitat, permetin posar fi als abusos contra el planeta. Aquest és un dels preceptes de la filosofia Ubuntu que Romeva ha exposat aquest dijous a la 'Tertúlia amb amics' dels Amics de Pedra i Sang a El Mesón, en què també ha defensat que la lluita contra el col·lapse social i ambiental s'aconsegueix abandonant els individualismes i apostant per la cooperació entre els éssers humans.

Escolta-ho

Algunes frases de l'entrevista

-'Cal canviar el paradigma, estem convençuts que el model és insubstituïble. El planeta és finit i no pots abusar-ne perquè perjudica les franges més desafavorides i, tard o d'hora, aquests abusos arribaran a casa nostra'.

-'Hi ha una gestió, l'anomenat procomú, que no pot ser quantificable. Hi ha coses que no tenen preu. Quant val la biodiversitat? Quin cost té la vida? No tot és comercial. Hi ha coses que no es poden regir per les regles del mercat, ni tampoc de l'Estat'

-'Com més global és el planeta més consciència tenim de la seva fragilitat. El que està en perill és l'espècie humana i és absurd que ens volguem autodestruir'.

-'Els grans canvis s'han de fer amb temps. Com més global és la percepció de nosaltres més necessitat hi ha d'enfortir allò local'.

-'No té sentit que estiguem consumint productes que podem aconseguir a casa nostra i que provenen de l'altra part del planeta. No cal acabar amb el mercat, però sí amb determinades lògiques'.