Envers un món nou

"El món està arribant al seu límit, està canviant molt ràpidament i és molt probable que arribem a un punt de caos climàtic"


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó


Publicat: el 5/mai/21

PDF

'M'han robat els meus somnis i la meva infància amb les seves paraules buides. I no obstant això, sóc dels afortunats. La gent està patint. La gent s'està morint. Ecosistemes sencers estan col·lapsant. Som al començament d'una extinció massiva. I de l'únic que poden parlar és de diners i contes de fades de creixement econòmic etern. Com s'atreveixen?'. Greta Thunberg

En els seus darrers informes, el Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, l'IPCC, alerta que els compromisos globals que es van assolir a l'acord de París del 2015 no són suficients per evitar un augment de temperatura superior als 2,0 °C, i que ens dirigim cap un futur devastador. Cada vegada és més clar que gestionar la crisi climàtica i de biodiversitat serà el repte més gran que ha hagut de gestionar mai la humanitat.

És en aquest context que es demostra imprescindible que el conjunt de la població entengui la gravetat de la situació, i del seus impactes; que el món està arribant al seu límit, que està canviant molt ràpidament i que és molt probable que arribem a un punt de caos climàtic. Només així, amb aquest coneixement, podrem pressionar prou als governs per aturar la crema de combustibles fòssils. Només així podrem limitar la magnitud de la tragèdia. I només així, només des de la consciència, podrem pensar amb aquest cataclisme com una oportunitat per gestar un món nou. Cal que pensem com volem que sigui aquest nou món, què és allò important i com hem d'estructurar la societat i la vida col·lectiva. Cal no rendir-nos a la derrota, i transformar el canvi climàtic en una oportunitat per fer un món millor, just i on viure vides dignes de ser viscudes.

Felicitats, Cugat Mèdia, i moltes gràcies per aquest espai, que de ben segur que ens ajudarà a comprendre i ens esperonarà a actuar envers el futur sostenible. Parafrasejant en Raül Romeva, haurem de fer-ho sense pocions màgiques ni retrets, amb el cap ben alt i la mà estesa i amb pas decidit.

ALBA GORDÓ és regidora de Sostenibilitat i comissionada per a l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.