Esperança ciutadana

Roberto Torrecilla


Publicat: el 30/des/12
Opinió| Columnes

Han passat les Eleccions Autonòmiques 2012 i l'electorat, al marge d'opcions sobiranistes o no, ha premiat amb els seus vots a partits que son fidels a un ideari, que no confonen als seus votants i que no estan vinculats a casos de corrupció flagrants o en situació sub judice.

Aquests partits que han crescut en numero de vots i escons son: ERC, Iniciativa, Ciutadans i la CUP. La resta de partits, els que es denominen com “majoritaris”, han rebut un dur càstig a les urnes i han perdut milers de vots i escons al Parlament com en el cas de CiU i PSC o aconseguint només un sòl diputat més respecte a la darrera legislatura com en el cas del PPC.

A destacar una fita històrica per Ciutadans Sant Cugat com ha estat el fet de superar en percentatge de votants i en vots al PSC i quedar-nos a menys de cinc-cents vots del resultat d'Iniciativa , duplicant folgadament els resultats de las Autonòmiques del 2010.

En el cas del èxit de C's o Partit de la Ciutadania (que es com a mi m'agrada anomenar-lo per fer evident i visible les connotacions de voluntat de servei i de representació transversal de la societat catalana) s'ha aconseguit des de uns plantejaments i un programa ple de seny, clar, ferm,de responsabilitat i compromís amb tota la ciutadania; hem transmès la nostra ferma voluntat de vertebrar i dinamitzar Catalunya conjuntament amb Espanya i amb la Unió Europea sense incerteses ni ensurts, exigint als representants polítics que estiguin a la alçada del moment històric actual.

Ara és el moment de sumar esforços per part de tots i fer que la ciutadania sigui la veritable protagonista de la sortida d'aquesta interminable crisi, proposant una altra forma de fer i transmetre la política fent possibles els canvis i l'evolució d'una forma constructiva, positiva i a la vegada contundent dins del nostre sistema democràtic.

Pel que fa a la nostra ciutat i habitat comú, Sant Cugat del Vallès, podem anunciar a tots els santcugatencs que , de cara a les properes Eleccions Municipals, tenim la ferma voluntat, les ganes i l'energia per treballar de valent per fer que la nostra agrupació territorial de C's Sant Cugat assoleixi representació al Consistori, ampliant d'aquesta manera la pluralitat política local manifesta en les darreres votacions autonòmiques. La nostra proposta és esdevenir 'l'esperança ciutadana' per molts santcugatencs que creuen que hi ha un' altra forma de fer política, compromesa amb els problemes comuns de tots els ciutadans i, sobretot, lliure de càrregues i compromisos amb institucions que no representen el benestar civil.

El nostre partit ,per voluntat expressa de 274.925 catalans i catalanes que ens van votar el passat 25N, tindrà, ara sí, grup propi en el Parlament de Catalunya cosa que ens permetrà difondre com mai el nostre ideari , idèntic i actual des de la nostra fundació, amb accions contundents i lliures de deutes cap a ningú més enllà dels mateixos ciutadans: nosaltres sí som lliures.

ROBERTO TORRECILLA és membre de l'agrupació territorial de C's Sant Cugat