El revisionisme històric del franquisme que defensa el PP de Sant Cugat

Ferran Villasenor


Publicat: el 22/feb/12
Opinió| Columnes

Encara m'estic recuperant del ple municipal del passat dilluns. En el debat de la moció que la CUP per declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica, el grup municipal del PP va fer una declaració de principis sobre el franquisme i un revisionisme històric que em remou encara. No havia vist mai un plantejament com aquest en el ple municipal, i no estem al 1975.

El franquisme va aconseguir mantenir-se 40 anys per alguna cosa i un dels principals èxits va ser el suport de moltes capes de la societat i la imposició del silenci i la por en aquells que directament o indirectament (descendents) van / vam perdre la guerra.

L’anàlisi democràtica del procés que es va desenvolupar a Espanya i Catalunya entre el 1931 i el 1936, la guerra civil 1936-1939 i la posterior i llarga postguerra no va ser fàcil. Els vencedors sempre fan la historia a la seva mida i això va passar durant molts anys. Ara aquells que proclamen un revisionisme historiogràfic d’aquest període volen tornar a la idea que la veritat és una.

Estic content per haver tingut l’oportunitat de ser alumne de Borja de Riquer, Anna Sallés o Albert Balcells, i no de Pio Moa.

Us recomano sentir el que us dic, al final de l'article teniu vincle a l'arxiu sonor que us comento. La intervenció inicial del representant del PP va del minut 7:34 al 14. Vosaltres mateixos

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC