Onze de Setembre: mirar-se el melic

Jordi Carreras


Publicat: el 13/set/11
Opinió| Columnes

El discurs de Mercè Conesa per l'Onze de Setembre és, en la seva més gran part, un discurs en la línia del nacionalisme de CiU, com no podria ser d'una altra manera donada la filiació política de la nostra alcaldessa. En la mateixa línia dels raonaments del nacionalisme convergent, l'alcaldessa parteix d'un punt de vista tancat en si mateix. Amb aquesta mirada distorsionada no es poden aconseguir solucions vàlides per a la nostra terra.

Escolta-ho

Afirma Conesa que, per cobrir les necessitats dels catalans més necessitats, és indispensable un pacte fiscal amb l'Estat, però oblida que l'actual govern de CiU ha abordat l'enorme dèficit deixat pel tripartit fent recaure el pes de la crisi precisament sobre els catalans més necessitats. Oblida, o simplement prescindeix, del fet que les primeres mesures de l'actual govern autònom han consistit en les retallades dels serveis sanitaris més bàsics, de les ajudes a les famílies, de les necessitats de l'ensenyament, de les atencions als ancians... Què s'ha fet, en canvi, amb tants dispendis dels diners públics que es destinen a pagar una estructura de funcionaris, assessors, entitats i associacions del més diversos tipus que són superflus o innecessaris? Què s'ha fet amb tantes altres despeses que podrien haver estat reduïdes o suprimides molt abans que les retallades d'allò més bàsic?

Potser sigui necessari establir un nou ordre econòmic entre les comunitats autònomes, tractar a fons les relacions econòmiques entre la nostra comunitat i l'Estat, i defensar els legítims interessos de Catalunya. Però vostès, membres de Convergència, comencin per demostrar que realment els importen aquests catalans especialment necessitats. Demostrin que tenen el coratge i el valor de retallar privilegis i prebendes, en lloc de gravar els més febles. Així ho estan fent altres comunitats i municipis governats pel PP, com és el cas de Castella-La Manxa i Extremadura, per posar dos exemples.

Mentrestant, el que sembla evident és que a vostès l'únic que els importa és el seu nacionalisme cada vegada més allunyat de la realitat, cada vegada més bolcat sobre sí mateix, cada vegada més tancat i replegat sobre les seves posicions. Deixin de mirar-se el melic, alcin la mirada i així potser siguin capaços de contemplar la Catalunya real, que certament està molt lluny d'aquest somni seu que solament a vostès agrada. Només així aconseguiran servir de manera eficaç a Catalunya i a tots els catalans, siguin quines siguin les seves idees identitàries o els seus sentiments.

JORDI CARRERAS és portaveu del grup municipal Popular a Sant Cugat del Vallès