Convivència o inseguretat ciutadana. Segons qui la pateix

Ferran Villasenor


Publicat: el 21/oct/10
Opinió| Columnes

Fa unes setmanes els ciutadans de La Floresta van tornar a patir un episodi d'inseguretat ciutadana. Van patir els resultats d'una baralla multitudinària entre els 'habituals' de la zona. Alguns veïns que van avisar la policia van ser amenaçats i es van realitzar pintades intimidatòries als murs de les seves cases.

Escolta-ho

No és una novetat. Recordo la campanya electoral de 2003 i els dubtes sobre si fer o no un acte electoral en aquesta plaça. Recordo com ja fa anys que veïns i veïnes reclamen major presència policial. Recordo com fa anys que hi havia queixes de la brutícia de la zona i com algunes persones abocaven a terra el contingut de les papereres de la plaça de l'Estació. Treure i serrar les papereres potser era una 'solució', però potser no l'òptima.

Atribuir els concepte 'problemes de convivència' a problemes d'inseguretat no ajuda a solucionar les coses. Certament els índex d'inseguretat de La Floresta, mesurat com a denúncies, no són en cap cas alarmants. Malgrat tot, cal que passem del 'hi estem treballant' a que es vegin actuacions concretes. Les càmeres de seguretat no resolen accions delictives, però si poden permetre que la policia local tingui una informació de primera mà i un possible efecte atenuador. No crec que a l'eix de vianants passi el que ha passat a l'estació de la Floresta.

El govern de Sant Cugat ha gastat 479.000 euros en càmeres de videovigilància i equipaments. Entre ells 13 càmeres de seguretat i 32 per controlar el trànsit, cap d'ells a la Floresta.

Ferran Villaseñor és regidor i primer secretari del PSC.