Prohibir la prostitució

Jordi Carreras


Publicat: el 14/oct/10
Opinió| Columnes

El negoci de la prostitució és el segon més lucratiu en tot el món, després del tràfic d'armes i per davant del tràfic de drogues, segons un informe elaborat en 2.007 per la Comissió Mixta dels Drets de la Dona i de la Igualtat d'Oportunitats, de las Corts Generals.

Escolta-ho

En aquells països en què la prostitució ha estat despenalitzada, i s'ha intentat regular l'activitat, l'acció de les organitzacions criminals ha proliferat enormement.

El país que ha obtingut millors resultats en el seu combat amb la prostitució és Suècia, que l'ha prohibida absolutament, creant un efecte dissuasiu per a les màfies i organitzacions criminals, que han desviat la seva activitat a altres països més tolerants. A Suècia la prostitució és mínima.
Donada la naturalesa d'aquesta activitat degradant, és precís postular que l'estat i la legislació prohibeixin també a Espanya la prostitució, com única manera d'eradicar l'esclavitud sexual de les dones capturades per les xarxes criminals. Són aquestes organitzacions criminals les que obtenen grans beneficis de la prostitució, no les dones, una minoria, que voluntàriament venen el seu cos.

JORDI CARRERAS és president del PP Local