Sí, al barri hi ha un problema de seguretat

Ramon Gutiérrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: diumenge
Opinió| Columnes

Aquest cap de setmana és festa major al barri de Monestir-Sant Francesc, al meu barri. Crec que és un bon moment per parlar-ne. Sobretot perquè últimament sembla que se'n parla molt de la plaça d'en Coll i de les situacions que allà s'hi donen.

Al Barri, com es va dir al pregó, "som una gran família". El que vol dir que la comunitat és molt forta. Les entitats, els comerços, els veïns i veïnes ens cuidem els uns als altres i ens preocupem per la vida dels demés.

Molts pensareu que el títol és una provocació, que ara vindré a dir que no, que en realitat no hi ha cap problema de seguretat, però el cert, és que sí que hi és. Al nostre barri hi ha gent que no té la seguretat de tenir un sostre on dormir cada nit, ni la garantia d'un àpat nutritiu o una estona de bon tracte que dignifiqui la seva existència. I aquest problema de seguretat no és només individual de les persones que el pateixen, és col·lectiu, perquè aquesta comunitat no pot deixar de passar-ho malament quan no podem ajudar més del que fem.

Mentrestant, hi ha uns ganàpies que asseguren que els nostres carrers i places són intransitables, que fan fàstic i que tenim por de passejar-hi. Certament, no coneixen tot el que ha passat el barri ni distingeixen les millores o els problemes que hi tenim. Als barris del Monestir, el Coll, o Sant Francesc hi falta el que ha fet falta sempre: inversió i prioritat. Ens falta que tinguem serveis de primera com el centre, ens falta que no ens treguin agents comunitaris, ens falta que es dinamitzi millor el comerç de l'avinguda de Cerdanyola, ens falta que edificis com la Villa Montserrat s'omplin de vida... Ens falta seguir ampliant la comunitat i hi sobren els rumors malintencionats, la mala maror i els feixistes d'incògnit.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu de Sant Cugat En Comú Podem