Menys llumetes

Ariadna Sierra


Publicat: avui, a les 09:00
Opinió| Columnes

El 2 d'octubre passat es va ser el Dia Internacional de l'Educació Social, una jornada dedicada a reconèixer la tasca fonamental que realitzen les educadores i educadors socials en la transformació de la societat. L'Ajuntament de la nostra ciutat es va sumar a la commemoració il·luminant la seva façana en reconeixement de la feina que fem els i les educadores socials, un gest simbòlic que, tot i ser d'agrair, el millor reconeixement per a les qui ens dediquem a aquest sector seria prioritzar-lo i dignificar-lo. Les educadores socials preferiríem que se'ns reconegués l'impacte positiu de la nostra feina amb condicions laborals dignes, cobrint les ràtios i apostant de veritat pels serveis on treballem.

A Sant Cugat, en aquest sentit, queda molt per fer. Som una ciutat amb més de 100.000 habitants i, tot i això, els serveis socials estan infradotats de personal, molts externalitzats amb condicions laborals precàries i ràtios que ens sobrepassen. No disposem d'infraestructures adequades i en molts casos ni tan sols d'espais propis per desenvolupar la nostra feina amb dignitat. És inacceptable que, en una ciutat com aquesta, continuem treballant en equipaments que no estan preparats, ocupant espais culturals perquè no hi ha instal·lacions específiques per a serveis socials. Caldrien molts més projectes socials que articulessin respostes reals a les necessitats de la població, i no podem seguir actuant com si amb els pocs serveis actuals n'hi hagués prou.

El que demanem és clar: els serveis i drets socials han de ser reconeguts amb fets, no només amb simbolismes. Apostar per nosaltres és apostar per una ciutat millor, més justa i amb una xarxa de suport que estigui a l'alçada de les necessitats dels seus ciutadans. Al mandat anterior això va ser una prioritat pel govern de la ciutat, i, així i tot, va quedar molt per fer. L’actual govern té la mateixa prioritat o només encendrà llumetes?

ARIADNA SIERRA és regidora de la CUP