No n'hi ha prou

Sandra Tello


Publicat: ahir
Opinió| Columnes

Els gats que un veí de la ciutat va llençar per la finestra han estat traslladats a la protectora Caldes Animal. Una bona notícia, però, que arriba tard. Gràcies a la denúncia pública de la PAS, la incansable insistència i el suport del veïnat ho han fet possible. Tanmateix, volem reiterar la inacció de l'Ajuntament i la regidoria de Benestar Animal al llarg del procés, tot i que finalment ha actuat davant de la denúncia pública.

Des de la PAS ens preguntem quin és el paper de la regidoria de Benestar Animal si en casos tan greus com aquest, actua tard i amb evasives. Les entitats que vetllem pel benestar animal assumim unes responsabilitats i invertim uns recursos econòmics que haurien de sortir del consistori. Perquè si bé l'Ajuntament ha assumit el cost pel trasllat dels gats a Caldes Animal, des de la PAS es va tenir cura d'un del gat que va estar ingressat prèviament, amb un cost de més de 2.000 euros. I aquest no és un cas aïllat. Cada setmana les voluntàries atenen casos d'animals vulnerables, amb despeses associades que surten del tímid coixí econòmic que té l'associació, gràcies a la recaptació en actes i campanyes solidàries.

Ha estat un inici de curs agitat. I no tot són bones notícies: fa 45 dies del primer avís a la Policia Local sobre el mal estat d'un cavall i altres animals, que es troben en uns terrenys a la ciutat, i la Regidoria ni resol ni garanteix la seva seguretat i alimentació, mentre suposadament fa les gestions pertinents. Aquesta regidoria no té sentit si no serveix al seu propòsit. S'ha minimitzat l'estat del cavall i no estan actuant a temps. No ens cansarem de denunciar-ho, però què més cal fer perquè els animals estiguin fora de perill? L'Ajuntament va tard, sempre tard. Esperem que no sigui massa tard per aquests animals.

SANDRA TELLO és membre de la PAS (Plataforma Animalista de Sant Cugat)