Prohibir jugar a pilota a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

joan.carles.de.blas

Joan Carles De Blas

Membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat


Publicat: dimecres
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A banda de mostrar una manca de recursos per part de les autoritats locals, denota incapacitat i allunyament de la realitat que es pretén governar.

La plaça d'Octavià és un punt neuràlgic de la ciutat on es troben visitants de la ciutat, familiars, amics i amigues, joves, i els corresponents nens i nenes que els acompanyen, veïns i veïnes de Sant Cugat majoritàriament.

Les terrasses dels establiments de restauració i altres ofertes en forma de gelateries i creperia, etc., estan pensats perquè pares i mares, avis i àvies convisquin en un espai tradicionalment ampli i que té el monestir de Sant Cugat com a element patrimonial que els acull, amb els nens i nenes que els acompanyen.

Mentre els pares i mares, avis i àvies gaudeixen en les terrasses o en els bancs del mobiliari urbà de la plaça, els nens i nenes juguen normalment a pilota i també altres ho fan en patinet, bicicleta, corrent fent curses o al tradicional 'pilla-pilla'.

El Text Refós de l'Ordenança de Convivència Ciutadana Reguladora dels Usos de les Vies i Espais Públics de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès dona per molt més que prohibir jugar a pilota a la plaça d'Octavià i ben segur estarem molt més agraïts a les autoritats municipals si es posés el mateix èmfasi a fer complir tota la normativa recollida en el text refós esmentat.

Vivim un temps en el qual jugar al carrer o plaça és un 'rara avis', ja que els nens i nenes es passen els dies davant de pantalles que els faciliten els familiars per tal de tenir-los al costat quiets i sense moure's. Aquest és el model a seguir amb els nostres infants? Quietets davant d'una pantalla?

Cal cercar alternatives al prohibir ras i curt, i molt probablement cal fer una crida a la responsabilitat dels pares i mares a estar pendents del que fan els seus fills i filles i sobretot cal presència d'agents cívics fent pedagogia davant de comportaments que se sobrepassin del que no és admissible en un espai públic compartit.

Prohibir el joc dels nens i nenes a la plaça d'Octavià sigui a pilota o altri, perquè molesten, no és una bona proposta política, i basar-ho en un desgast al patrimoni de la ciutat és del tot ridícul. Hi ha problemàtiques a la ciutat més greus i urgents que requereixen propostes de solució.

JOAN CARLES DE BLAS és membre de la secretaria de polítiques públiques de seguretat del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.