Respectem les places de mobilitat reduïda

Ferran Felius


Publicat: dilluns
Opinió| Columnes

Respectar les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda és una qüestió de convivència i respecte pels drets de tothom. Aquests espais estan destinats a persones amb discapacitat o amb necessitats específiques de mobilitat, i són essencials per garantir que puguin desenvolupar la seva vida quotidiana amb la màxima autonomia.

Quan algú ocupa una d'aquestes places sense autorització impedeix que aquells que realment les necessiten puguin accedir-hi. Aquesta manca de respecte es veu tant als carrers, com a centres comercials o altres espais públics, i fins i tot alguns repartidors de mercaderies cauen en la temptació de fer ús d'aquestes places per a estacionaments temporals.

És imprescindible que tots els ciutadans prenguin consciència de la importància de respectar aquests espais, que no són un privilegi, sinó una necessitat per a moltes persones. És important reforçar les sancions per a aquells que incompleixin aquesta norma, per assegurar que l'ús inadequat no es converteixi en una pràctica habitual.

Només amb una actitud de respecte i empatia podem construir una societat més inclusiva i justa per a tothom.

FERRAN FELIUS és comissionat per a Persones amb Discapacitat (CPD) de l'Ajuntament de Sant Cugat