Arriba el Manifesta 15 a Sant Cugat

Ramon Gutiérrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: avui, a les 13:00
Opinió| Columnes

La setmana que ve comença la biennal europea d'art Manifesta 15. Un conjunt d'exposicions, tallers i xerrades que ha escollit Sant Cugat com a una de les seves seus. La pregunta de la quinzena edició d'aquest projecte ens vol fer reflexionar sobre com les intervencions artístiques poden donar impuls a la transformació ecològica i social.

Manifesta 15 durarà tota la tardor i s’anirà centrant en les diferents poblacions que en són seu. La nostra bonica ciutat tindrà tot el protagonisme la setmana del 16 de setembre i podrem debatre plegades una temàtica que em sembla molt necessària: la importància de tenir cura de nosaltres mateixos, dels altres i del medi ambient.

Aquest Manifesta 15, per tant, ens proposa cultura, cures i medi ambient. Uns temes que tinc la sensació que preocupen més al nostre grup municipal que a l’equip de govern de Sant Cugat. I és que durant l’últim curs hem vist com l’equip de govern, amb Junts empunyant la destral, esmicolava la cultura a la ciutat. Que no dic que no els agradi la cultura, però sembla que solament tinguin interès en la cultura d’exposicions amb grans formats de tapís, en els espais escènics amb quantitat de barres mòbils per l’escenografia i grans actors i actrius així com els conjunts arquitectònics amb l'hòstia d’història que cal protegir dels infants que juguen a pilota.

La cultura de petit format, col·lectiva, la que cuida i alhora et fa reflexionar, aquella que és de barri i participada sembla que quedi fora dels plans d’aquest Ajuntament. Fins i tot sembla que no els vingui de gust que Manifesta 15 hagi triat Sant Cugat com a seu. Potser perquè posa sobre la taula temàtiques (cultura, transició ecològica, drets socials) que no deuen ser els titulars que busquen per aquest curs.

Ramon Gutiérrez és portaveu del grup municipal de Sant Cugat En Comú Podem